Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) i disponueshem

by Denisi

ubuntu-904-jaunty-jackolope-eklipsiQë sot është i disponueshëm versioni i ri i ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope ((një kafshë mitologjike e Shteteve të Bashkuara, USA)). Ubuntu, një nga versionet më të përdorur të linux-it, është i bazuar mbi debian dhe del në tre versione zyrtare ubuntu me window manager gnome, kubuntu me kde dhe xubuntu me xfce, përveç këtyre versioneve ekzistojnë dhe versione të tjera me ambiente grafike të ndryshëm. Ubuntu lëshohet cdo gjashtë muaj nga shoqëria pa përfitime canonical e cila financon projektin, ndër të rejat e fundit në këtë version shikojmë:

Përveç këtyre edhe të gjitha programet që bëjnë pjesë në këtë paketë jane në versionet e fundit. Bashke me versionin per PC (dy versione si per 32 dhe 64bit) del dhe versioni per server dhe ai per netbook.

downloadMund ta shkarkoni Ubuntu 9.04 nga ketu.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: