Te fotografosh driten

by Einar

Post image for Te fotografosh driten

Hulumtues të MIT kanë krijuar një sistem të ri imazhi i cili mund të arrijë të ruajë të dhëna vizuale në sasinë e një trilion ekspozimeve në sekondë. Bëhet fjalë për një shpejtësi të mjaftueshme për të krijuar një video me lëvizje të ngadaltë slow-motion të një hovi të dritës. Eksperimenti është bërë me një shishe 1 litërshe ku na serviret kalimi i dritës në të.

Përdorimet e mundshme të këtij sistemi në të ardhmen, sipas hulumtuesve në fjalë, do jenë Medical Imaging diagnoza ndërmjet imazheve të pjesëve të trupit të cilat nuk mund të vështrohen nga jashtë, përdorimi industrial apo ai shkencor dhe në të ardhmen edhe për fotografinë e thjeshtë.

Për më shumë shikoni videon:

burimi: MIT News
imazhi: Mikeblogs

{ 1 comment… read it below or add one }

Familja December 14, 2011 at 3:20 am

Vertet shume interesante.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: