digjital

Planetet

Tani kemi mundësinë të shikojmë sistemin tonë diellor dhe lëvizjen e planetëve direkt nga kompjuteri ynë. Mund të zgjidhni si sistemin Copernician heliocentrik (dielli në qendër) ose atë Tychonian gjeocentrik (toka në qendër) [lexo më shumë…]

Pirati Tipik :)

Pirati Tipik 🙂

Çfarë nënkupton ky lajm? Filmat në cilësi 1080p, BluRay, kanë qënë të disponueshëm kohë më parë në adresa të ndryshme torrent për tu shkarkuar. Cfarë ndikimi do ketë ky lajm tek “pirateria” [lexo më shumë…]

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop

Kjo nuk është diçka e vogël! Mos vallë Adobe po bën një hap gjigand, para të tjerëve, në fushën e AI (Inteligjencës Artificiale) [lexo më shumë…]

Dhjetevjecari digjital, 2000-2009

Nëse do ndalonim të mendonim për ndryshimet që kanë ndodhur në vitet nga 2000-2009 do vinim re që ky do quhej “Dhjetëvjeçari digjital”. Në këtë periudhë kohore është kaluar nga një sasi prej 300 milionësh në 1.7 miliardë përdoruesish të internetit

Lexo artikullin e plotë →