android

Post image for Sapo keni blerë një smartphone të ri apo një tablet android? Lexoni këtë artikull për ta shfrytëzuar atë sa më mirë!

Sapo bleva një ________! Cfarë aplikacionesh duhet të shkarkoj?

Atëherë lexoni më poshtë…

Disa nga këto aplikacione mund të jenë të njohur nga shumë prej jush, disa jo. Ato që janë të famshëm nuk do kenë një përshkrim afër linkut të shkarkimit [lexo më shumë…]

Google Wallet

Google Wallet është një aplikacion Android i cili transformon celularin në një portofol. Ruan në mënyrë virtuale versione të kartave të kreditit plastike në telefonin tuaj [lexo më shumë…]

Realiteti i Shtuar

Realiteti i shtuar është mbivendosja e niveleve të ndryshme informuese (elementë virtuale dhe të dhëna multimediale, data gjeolokale etj) në eksperiencën e të përditshmes [lexo më shumë…]

Google Goggles nje aplikacion i ri per Android

Thumbnail image for Google Goggles nje aplikacion i ri per Android

Google sapo ka nxjerrë një aplikacion të ri për sistemin e tij Andorid të quajtur Google Goggles i cili ju lejon të bëni një fotografi objekteve që ju rrethojnë dhe Google, pasi i njeh ato

Lexo artikullin e plotë →

Te gjitha shifrat e Google!

Sipas Pingdom, Shifrat e Google janë marramëndëse! Vizitorët ditorë të tij janë 620 milionë (ja kalojnë blogut tonë me 20 milionë 😛 ), sasia e informacionit ditor llogaritet tek 20 Petabyte, pak më pak se 20.000 punëtorë në të gjithë botën

Lexo artikullin e plotë →

Ja si Google ndryshon Boten!

E mbani mend ku ishit diten kur doli Facebook? Po Google, si motorr kërkimi? Teknologji të tilla të afta të ndërrojnë kulturën njerëzore, gati asnjëherë nuk njihen që nga momenti që ofrohen. Duken jo të rëndësishme fillimisht, por më vonë gjejmë veten tonë të varur çdo ditë nga këto shërbime

Lexo artikullin e plotë →

EBay shet Skype

Te Enjten EBay do bëjë të njohur publikisht lajmin për marrëveshjen e bërë nga ajo në shitjen e “Skype Internet Calling Division” ndaj një grupi privat investitorësh lajmi u konfirmua nga dy persona të cilët janë të informuar rreth çështjes. Grupi investues mund të përfshijë edhe “Andreessen Horowitz”, një firmë e re e drejtuar nga […]

Lexo artikullin e plotë →

Android! (pjesa 1 – Lindja e kesaj platforme te re)

Android është një sistem operativ i cili në fillimet e tij u cilësua si një platformë mbi të cilën mund të ndërtoheshin aplikacione te ndryshme për aparate celular apo në përgjithësi për aparate digjitale qe permbushin disa kritere specifike ne hardware. Momentet e tij të para Android i ka në 2005 dhe ishte një iniciativë […]

Lexo artikullin e plotë →