Spotify, pas skenave

by psaraci

Spotify

Spotify

Një milion të rregjistruar në Britaninë e Madhe dhe me një ritëm prej 40 mijë rregjistruesish ditor. Këto janë disa shifra tepër interesante që Spotify ka publikuar para disa kohësh.

● Çfarë është Spotify ?

● Stream muzike sipas kërkesave
● Katalog i gjerë muzike
● I shpejtë
● Legal

(Për një prezantim të plotë shikoni tek: commsys)

● Çfarë përdor?

● HTTP

Hypertext Transport Protocol, protokolli më i famshëm deri sot, pasi është baza e botës së web.

● Moving to Thrift

Thrift ështe nje platforme te cilen mund ta perdoresh per te krijuar programe ne rolin e server por me nje nderfaqje API ne gjuhe te ndryshme si C++, Java, Python, etc.

● Si e përdor?

● Mostly Twisted Python

Një platformë e shkruar në Python e fokusuar në implementimin e shumë protokolleve për komunikim në rrjete të aplikueshme në TCP dhe UDP.

● Two Java services

Platforma Java që shërbehet për krijimin e dy programeve në rolin e një server-i që ofron shërbime me anë të një API.

● One C++ service

Platforma C++ qe përdoret për krijimin e një API në C++

● One web server

Një server për shërbime në web.

(Për një prezantim të plotë shikoni tek: commsys)

Spotify është cilësuar si një “state of the art software” dhe personalisht e pëlqej. Cili është mendimi juaj, a është Spotify një e ide e realizuar bukur?

{ 1 comment… read it below or add one }

Rubin December 25, 2009 at 9:48 pm

Shum interesante si faqe, po ce do nuk eshte e mundur akoma per Shqiperine.

—————————————

Instant, legal and free
Why is Spotify not available in my country?

Dear Spotify Visitor,
Thanks for dropping by…

Here at Spotify we believe that Everyone Loves Music, that’s why we aim to legally bring all the worlds music to everyone, everywhere and are currently working really hard to achieve this. While Spotify is not currently available in your country we do hope to launch in more places in the future. Until then you can catch up on all the latest news at Spotify blog and for more information on Spotify, please see our Frequently Asked Questions or our Press page for the journalists out there.

Unfortunately, due to licensing restrictions we are not yet available in your country. We understand that you are currently in Albania (your IP address xxx.xxx.xxx.xxx). If you believe we have made a mistake, we apologize and ask that you please contact us at [email protected].

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: