Sistemi diellor, planetet dhe orbita e tyre!

by Einar

Planetet

Tani kemi mundësinë të shikojmë sistemin tonë diellor dhe lëvizjen e planetëve direkt nga kompjuteri ynë. Mund të zgjidhni si sistemin Copernician heliocentrik (dielli në qendër) ose atë Tychonian gjeocentrik (toka në qendër).

Gjithashtu nëse dëshironi të shikoni pozicionin e palentëve në një datë të caktuar mund të vendosni datën dhe ta shikoni atë!

Disa prova me datat e ndryshme tregojnë që në 2507 dhe 3032 planetët do jenë në linjë me njëri tjetrin… 😛

Planetet ne linje 2507

Planetet ne linje 2507


Planetet ne linje 3032

Planetet ne linje 3032

Piotr Kaczmarek është krijuesi i këtij planetari digjital dhe këtu mund të shikoni sistemin të plotë në ekranin tuaj.

{ 1 comment… read it below or add one }

Ermond gashi May 7, 2013 at 12:44 pm

është shumë mirë,por unë dua që t’i shoh se si sillen planetet momentalisht!

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: