Shkurtoni linket duke perdorur goo.gl

by Einar

Goo.gl

Goo.gl


Për ata që nuk e dinë akoma çfarë është një shërbim shkurtimi URL: Një shërbim i tillë transformon adresat e gjata të internetit në linke të shkurtra, me pak karaktere, duke e kthyer atë në një link i cili është më i lehtë të ndahet me miqtë tuaj, të dërgohet në twitter apo të ja dërgoni me email miqve tuaj. (perkthyer nga goo.gl)

Google para pak kohësh lëshoi shërbimin e tij të shkurtimit të URL. Sidoqoftë momentalisht është i disponueshëm për përdorim vetëm tek Google toolbar dhe FeedBurner.

Sot do ju tregoj një mënyrë me anë të së cilës mund ta përdorni këtë shërbim shumë thjesht. Do e kthejmë në një faqeshënues, tek browseri juaj, në këtë mënyrë mund ta përdorni sa herë të dëshironi. Mjafton të ndiqni 5 hapat e mëposhtëm dhe do keni mundësi të krijoni linket tuaja Goo.gl në pak sekonda.

1. Zvarriteni këtë link tek hapësira e faqeshënuesit (Bookmark bar) tuaj dhe riemërojeni si të dëshironi.

Goo.gl faqeshenues

Goo.gl faqeshenues

2. Vizitoni faqen që dëshironi të shkurtoni URL.

3. Klikoni mbi opsionin e ri të krijuar (të cilin krijuam dhe emëruam më parë sipas dëshirës)

4. Prisni sa të hapet një dritare e vogël.

5. Kopjoni URL që ju tregohet tek dritarja e vogël, në këtë mënyrë sapo keni krijuar një URL me shkurtuesin Goo.gl 🙂

Krijimi i linkut Goo.gl

Krijimi i linkut Goo.gl

{ 2 comments… read them below or add one }

Mandi February 5, 2010 at 5:32 pm

Me aq sa kam vene re, ne castin qe nje URL shkurtohet me Google, ai dhe indeksohet menjehere
.-= Mandi´s last blog ..Cfare Ndodh Kur Nameserverat .Al Jane Down =-.

Reply

Einar February 5, 2010 at 6:35 pm

Mandi, nuk e di sa e vertete mund te jete ajo qe thua, duhen bere prova..

Ajo qe me terhoqi vemendjen mua ishte ky status dhe ne veçanti ky artikull! 🙂

Ps: Nuk e di pse vazhdon te terheqe imazhe plugini Comment Luv kur komenton ti , po e editoj serish :S

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: