Rrymat Oqeanike ne nje model kompjuterik

by Einar

Post image for Rrymat Oqeanike ne nje model kompjuterik

Ky vizualizim tregon rrymat oqeanike të sipërfaqes ujore rreth e rrotull tokës për periudhen Qershori 2005 – Dhjetor 2007.

Gjatë videos nuk janë përfshirë komente apo shpjegime mbi çfarë po ndodh, qëllimi ishte përdorimi i të dhënave për të krijuar një eksperiencë të thjeshtë dhe njëkohësisht të fortë.

Pamjet vizive janë krijuar duke përdorur modelin kompjuterik të NASA/JPL i cili quhet Vlerësimi i Qarkullimit dhe Klima e Oqeanit, Phase II ose ECCO2…

ECCO2 është një model i Oqeaneve dhe Akullnajave. Ai tenton të modelojë vorbullat, rrymat oqeanike dhe akullnajat të cilat transportojnë nxehtësi dhe karbon nëpër oqean, në rezolucione sa më të larta.

Modeli ECCO2 simulon rrymat oqeanike në të gjitha thellesitë, por në këtë video janë paraqitur vetëm ato sipërfaqësore.

burimi: NASA/Goddard Space Flight Center Scientific Visualization Studio
imazhi: pedrofreiman (cc)

{ 2 comments… read them below or add one }

Familja December 9, 2011 at 11:11 pm

Shume interesante 😉

Reply

irma demaj February 24, 2012 at 2:55 pm

shum informacion i vlefshem 🙂

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: