Rivendos “fjalekalimin” ne çdo Linux

by er10n

Ju mund te rivendosni fjalekalimin ne Linux duke perdorur Live CD (Ketu eshte perdorur Ubuntu Live CD, mund te perdorni gjithashtu edhe te versionet e tjera).

Ndiqni hapat e shpjeguara me poshte:

* Beni Boot nga Live CD
* Zgjidhni “Try Ubuntu without any changes to your computer”* Kur sistemi te jete gati, hapni nje dritare te terminalit dhe behuni gati te shkruani disa komanda
* Shkruani sudo fdisk -l. Shkruhet kjo komande me qellimin qe te shikojme se ne cilin particion eshte i instaluar Linux dhe çfare emri po perdor hard-disku. (psh) ne kete rast eshte /dev/sda1 ai qe ne po kerkojme. Nese jeni i sigurte se ne cilin particion eshte mund te kaloni te hapi me poshte.


* Pastaj duhet te bejme mount particionin e Linuxit. Krijoni nje direktori qe te kete rolin e pikes se montimit per particionin. Perdorni “sudo mkdir /media/linx_part

* Montoni particionin e linux duke bere komanden “sudo mount /dev/sda1 /media/linx_part”

* Ndryshoni Root ne direktorine e montimit – “sudo chroot /media/sda1”
* Shkruani passwd dhe vendosni edhe fjalekalimin e ri per te ndryshuar ate qe keni harruar.

* Shkruani reboot, dhe shtypni enter per te restartuar sistemin.

Dini ndonje menyre tjeter ? komentoni dhe na jepni sygjerimet tuaja…

{ 1 comment… read it below or add one }

gjesi April 27, 2009 at 5:33 pm

shum m e bukur pranvara po a asht qyky vendi ne ks a ???

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: