Sa i madh është Universi me të vërtetë?

Thumbnail image for Sa i madh është Universi me të vërtetë?

Fillimisht, për të vendosur gjërat në perspektivë, mund ti hedhim një sy live planetit tonë, Tokës

Lexo artikullin e plotë →

Teknologjia e fundit – Tetor 2012

Thumbnail image for Teknologjia e fundit – Tetor 2012

Teknologjia po bën hapa kolosale drejt së ardhmes. Ky është episodi i dytë që postojmë këtu tek eklipsi pas atij të qershorit dhe përmban lajmet më interesante për muajin tetor që sapo kaluam

Lexo artikullin e plotë →

Vendi më i mirë për të shkarkuar muzikë (ligjërisht)

Thumbnail image for Vendi më i mirë për të shkarkuar muzikë (ligjërisht)

Dëshironi të pasuroni librarinë tuaj muzikore? Kjo faqe ju ofron një sasi të konsiderueshme këngësh falas të cilat mund ti shkarkoni në mënyrë ligjore

Lexo artikullin e plotë →

Projekti i ri i Google Instituti Kulturor

Thumbnail image for Projekti i ri i Google Instituti Kulturor

Google vjen me një projekt të ri interesant të quajtur Instituti Kulturor. Ky projekt i Google na sjell në mendje programe si Encyclopedia Brittanica me përmbledhje të momenteve kulminante të historisë të servirura në mënyrë interesante dhe të lehtë për të lundruar

Lexo artikullin e plotë →

Historia e botës në një minutë

Thumbnail image for Historia e botës në një minutë

John D. Boswell, krijuesi i serisë remix Simfonia e Shkencës dhe Remixe për shpirtin vjen me një krijim të ri të tijin Historia e Botës Në Një Minutë

Lexo artikullin e plotë →

Tre ligjet e robotikës

Thumbnail image for Tre ligjet e robotikës

Dr Isaac Asimov përshkruan tre ligjet e robotikës. Ligji i parë: Një robot nuk mund të dëmtojë një qenie njerëzore, ose, nëpërmjet mosveprimit, të lejojë një qenie njerëzore të dëmtohet

Lexo artikullin e plotë →

Kinoditar nga 1945

Thumbnail image for Kinoditar nga 1945

Një kinoditar nga viti 1945 – ngjarjet i përkasin periudhës pas dorëzimit të Gjermanisë, por para disfatës së Japonisë

Lexo artikullin e plotë →

60 sekonda aventurë në filozofi & ekonomi

Thumbnail image for 60 sekonda aventurë në filozofi & ekonomi

Këto video humoristike nga The Open University shërbejnë si abetare hyrëse në filozofi dhe ekonomi. Fillimisht, bëhet fjalë për mësime 60 sekondëshe, por ata kur përfundon seria i kombinojnë në një video të vetme

Lexo artikullin e plotë →

Gjendja e Arinjve Polarë

Thumbnail image for Gjendja e Arinjve Polarë

Ka rreth 20,000 gjer në 25,000 arinj polarë në botë, dhe popullsia pritet të bjerë me 30 % gjatë tre gjeneratave të ardhshme

Lexo artikullin e plotë →

Model interaktiv virtual anatomik

Thumbnail image for Model interaktiv virtual anatomik

Shkencëtarët në Universitetin Gifu të Japonisë janë duke zhvilluar një model interaktiv virtual anatomik duke përdorur projektim harte dhe sensorë për të ofruar një vështrim të paparë më parë të trupit të njeriut

Lexo artikullin e plotë →