Makina pa shofer, projekt i Google

by Einar

Post image for Makina pa shofer, projekt i Google

Videoja e një të verbëri që i jep makinës-pa-shofer të krijuar nga Google është shumë interesante për tu parë dhe do thoja një hap, i paevitueshëm, drejt së ardhmes, që në shumë filma apo libra fantashkencorë kemi lexuar.

Në gazetën The Atlantic mund të lexoni disa detaje më shumë rreth këtij projekti. Me këtë rast mund ti hedhim një sy edhe një animacioni të krijuar për të paraqitur se si do jetë qarkullimi i makinave-pa-shoferë në një kryqëzim të së ardhmes.

{ 2 comments… read them below or add one }

Familja April 9, 2012 at 3:07 pm

Ne mos gaboj ka me teperse nje vit qe kam par nje video te tille, dhe kujtoja se do kishte dale ne treg tani 😛

Reply

Einar April 11, 2012 at 12:48 pm

Si projekt ke te drejte, ka me shume se 1 vit qe Google po punon mbi te. Video e mesiperme sdq eshte e re dhe tregon se ne cfare pike eshte projekti ne fjale. Demo eshte realizuar bukur, nese ne nje te neserme do hyje ne funksion mendoj se do i vije ne ndihme nje kategorie te madhe njerezish e cila eshte e limituar ne jeten e perditshme.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: