Lindja e Twitter

by Einar

Skica te Twitter

Skica te Twitter

Jack Dorsey krijuesi i Twitter me një postim në flickr të datës 5 korrik 2006, vë në dijeni hapat e parë të projektit të tij, twitter.

Në këtë shkrim ai tregon se si lindi twitter, si u ideua dhe është vënë në praktikë, derisa u vendos që përfundimisht të mbahej forma e një SMS prej 140 karakteresh.

Projekt i cili si ide ka lindur që më dt, 31 Maj 2000. Menduar dhe tentuar të përmirësohet në koncept nga krijuesi për një periudhë 5 vjeçare derisa në vitin e 6 ai mori jetë.

(via: flickr)

{ 3 comments… read them below or add one }

Egzon December 8, 2009 at 3:10 am

Tung Einar, lexoj rregullisht postimet e Eklipsit, me pelqejne shum, me pelqeu ky artikull qe tregonte se si ishte ne fillim ideja per twitter apo si lindi :).
.-= Egzon´s last blog ..Love Happens (2009) =-.

Reply

gjergji December 8, 2009 at 11:35 am

Shume interesane! 6 vjet ide ..wow!

Reply

Einar December 8, 2009 at 9:11 pm

@Egzon, te faleminderit, mundohemi me shijet tona te filtrojme masen kolosale te informacionit qe lexohet ne internet…

@Gjergji, ideja ajo eshte 🙂 nuk duhet te heqesh asnjehere dore nga projektet sado te veshtire te duken… vjen koha qe arrin ta vesh ne funksionim, dhe pse jo te kesh sukses madje!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: