Kriptografia – kumar me sekretet

by Einar

Post image for Kriptografia – kumar me sekretet

Një prezantim i lezetshëm mbi kriptografinë. Kjo seri episodesh shqyrton historinë e kriptografisë duke filluar nga perspektiva e një njeriu të shpellave mbi numrat dhe pjesëtueshmërinë.

Çdo episod paraqet një problem dhe ndjek udhëtimin e tij nga prehistoria deri në kohët moderne.

Kjo video paraqet kur dhe pse janë shfaqur problemet e kriptografisë moderne. Duke shpjeguar konceptin pas Diffie-Hellman Key Exchange – hapi i parë drejt kriptimit RSA.

Serinë e plotë, përbërë nga 13 video të shkurtra, mund ta shikoni tek KhanAcademy ose në kanalin e YouTube ArtOfTheProblem.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: