Kinoditar nga 1945

by Einar

Post image for Kinoditar nga 1945

Një kinoditar nga viti 1945 – ngjarjet i përkasin periudhës pas dorëzimit të Gjermanisë, por para disfatës së Japonisë.

Edicioni përmblidhet në këto lajme:

1 – Parada e 1 Maj-it organizuar nga Stalini, në të cilën Shtetet e Bashkuara ishin të ftuar nderi.

2 – Seanca e parë e gjyqit kundër Vidkun Quisling.

3 – Arrestime të kriminelëve nazistë, dhe kufoma e Heinrich Himmler.

4 – Shkatërrimi i kampit të përqëndrimit Belsen.

5 – Ende në luftë, Truman paralajmëron Japoninë se Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë luftën.

6 – Tanket sulmojnë Okinawan, Amerikanët humbasin një tank ku mbeten të vrarë katër marinsa.

Jo pak për një edicion lajmesh apo jo?

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: