Interneti ne greve! Stop SOPA & PIPA.

by Einar

Post image for Interneti ne greve! Stop SOPA & PIPA.

Të mërkurën, më 18 janar, një pjesë e konsiderueshme e internetit mori pjesë në grevën (e cila po vazhdon edhe në këto momente) për të protestuar legjislacionin që është propozuar para Kongresit Amerikan. Nëse projekt-ligji, i njohur si “Stop Online Piracy Act” do aprovohet ai do ketë një ndikim te madh në përdorimin e internetit në SHBA dhe në botë.

Fjala e lirë do të limitohet, ndërkohë që mediat e mëdha dhe korporatat do të rrisin fitimet e tyre.

Për më shumë informacione mund te lexoni faqen SOPA strike (tek e cila, nëse jetoni ne Amerikë, përfshihen mënyra për të kontaktuar kongresmenët që ju përfaqësojnë).

Një listë e faqeve që kanë aderuar në këtë grevë eshte mbajtur nga chrisacky dhe mund ta shikoni mëposhtë.

MoJang

Google

BoingBoing

XKCD

Blog i Flickr

GNU

DuckDuckGo

WordPress

TechCrunch

Reddit

Firefox

4Chan

Scribd

Imgur

Wired

FroKnowsPhoto

RockPaperShotgun

StopSoap

Craigslist

Mendeley

Twitterpix

Buzzfeed

NameCheap (Për tu admiruar!)

O’Reilly

Partia Pirate Gjermane

PHP

TheOatmeal

Reportere Pa Kufij

Faqe të tjera:

TryBloc

Fark.com

TheDailyWhat

{ 1 comment… read it below or add one }

Familja January 18, 2012 at 9:59 pm

Me ka bere shume pershtypje se ka kaq shume webmaster qe e refuzojne kete gje dhe perseri do miratohet?
Dhe eshte dhe hidemypass qe proteston per kete gje 😉

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: