Google ne Shqip, tani mund te perkthesh

by Denisi

Google Translate se fundi shtoi edhe Albanian, ne listen e gjuheve per te perkthyer. Perkthimet automatike tani kane arritur ne 41 gjuhe. Kjo nenkupton qe tani eshte e mundur perkthimi ne gjuhe te ndryshme i rreth 98% te perdoruesve te Internetit kane theksuar ne blogun zyrtar.

Kjo eshte nje pune e arritur ne disa vite nga grupi i perkthimit ne Google Research i cili e ka nisur punen e tij me 2 gjuhe dhe tanime ka arritur ne 41 , dhe perkthimet e bera rezultojne ne miliona ne dite. Per shume gjuhe, Google Translate eshte makineria e pare qe ofron falas kete sherbim. Sigurisht gjithmone eshte i nevojshem permiresimi i ketij sherbimi dhe po punohet per permiresimin e kualitetit te perkthimit.

Tani edhe Turistet qe do frekuentojne Shqiperine do kene te mundur te perkthejne faqet nga Shqip ne Anglisht , sigurisht kjo do ju nevojitet per tu orientuar me mire ndoshta ne vendet qe do vizitojne, do kene te mundur te perdorin cross-language search per te gjetur infot e fundit rreth (psh. restoranteve, bareve, rrugeve, etj.) te cilat jane ne gjuhen tone dhe jo ne anglisht.

{ 1 comment… read it below or add one }

naim cano March 3, 2009 at 4:59 am

kete kerkoj

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: