Google leshon gjuhen e re te programimit

by Einar

Go Google sapo lëshoi gjuhën e re të programimit të quajtur Go. Go ka qëllimin të ofrojë një suport “built-in” për proçeset konkuruese, duke shfrytëzuar në maksimum “hardware-et” moderne dhe gjithashtu ofron një eksperiencë koduese shumë të shpejtë. Google thotë në lajmërimin e tij që “Go tenton të kombinojë shpejtësinë në zhvillimin e punës që ofron python me performancën dhe sigurinë e një gjuhë të kompiluar siç janë C dhe C++.” Go u krijua nga një skuadër e përbërë prej pesë personave e cila përfshin edhe krijuesit e UNIX Ken Thompson dhe Rob Pike.

(via… rww)

Adresa e gjuhes se re te programimit Go

{ 1 comment… read it below or add one }

Egzon November 11, 2009 at 2:37 am

Google ROCKS

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: