Fituesit e Start Up Weekend Tirana 2012

by Einar

Post image for Fituesit e Start Up Weekend Tirana 2012

U mbyll për këtë vit aktiviteti Start Up Weekend Tirana. Skuadrat që morën pjesë ishin 12 dhe pasi ato prezantuan idetë e tyre para anëtarëve të jurisë fituesit u shpallën si mëposhtë:

Në vend të 1:

Grandmothers Employment

(Punësimi i Gjysheve) Një startup i cili ka si qëllim krijimin e një biznesi e-comerce i cili ofron produkte tipike shqiptare të bëra me dorë për klientët e tyre. Ky startup do ndihmojë në krijimin e vëndeve të reja të punës për gratë në Shqipëri dhe në të njëjtën kohë do reklamojë dhe traditat shqiptare të punës me dorë.

Në vend të 2:

Sixframes

Një startup i cili do ndërtojë dhe mbajë njëkohësisht një platformë online e cila do ju mundësojë krijimin e një hapësirë personale videosh për artistët, studentët e artit, bizneset, universitetet etj.

Në vend të 3:

Albania Tourist Guide

Një startup qëllimi i të cilit është prodhimi, mirëmbajtja dhe menaxhimi i përmbajtjes të një platforme mobile e cila do shërbejë për promovimin e Shqipërisë tek turistët e huaj të cilët kanë qëllim të vizitojnë Shqipërinë.

Për të parë listën e plotë të skuadrave pjesëmarrëse ndiqni linkun.

Foto e Pjesemarresve ne StartUpWeekendTirana

Foto e Pjesemarresve ne StartUpWeekendTirana

Përshtypjet e aktivitetit nga organizatoret kanë qënë pozitive. Ajo që ra më shumë në sy është fakti që pjesëmarrja e femrave në këtë aktivitet ka qënë e lartë me më shumë se 20% të pjesëmarrësve.

Një mbulim më të zgjeruar në media aktiviteti ka marrë nga emsioni i mëngjesit wake-up në Top-Channel, ku Lindita Komani (drejtoreshë ne Shoqatën Shqiptare të Teknologjisë së Informacionit) flet më në detaje mbi aktivitetin e mbajtur.

Së fundmi, mund të shikoni këtu dhe çmimet e shumta për fituesit.

Nuk mbetet gjë tjetër vetëm të ju urojmë suksese skuadrave të këtij viti dhe një pjesëmarrje sa më të gjerë vitin tjetër.

{ 2 comments… read them below or add one }

Anonim August 17, 2012 at 3:11 pm

Projekte skandaloze, sikur te ishin realizur nga 16 vjeçare.

Reply

Einar August 18, 2012 at 12:57 am

Diku dhe dikur duhet filluar ama… Iniciativa eshte per tu pershendetur. Te shpresojme qe heret e tjera dhe projektet te jene me cilesore. 🙂

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: