E ardhmja e teknologjise

by Einar

Teknologjia e se ardhmes

Video e mëposhtme është një rezultat i një eksperimenti, i cili tenton të imagjinojë se si do jetë jeta e përditshme e njerëzve pas disa vitesh, kur këto teknologji do të jenë të aksesueshme për të gjitha shtresat e popullsisë.

Së shpejti do kemi në treg “ekrane të dyfishtë“, “ekrane të lakueshëm“, ekrane të ndërlidhura me lidhje wifi me pasqyrat (e banjos?), tavolinat apo me dyert e objekteve shtëpiake të veshura me ekranet e-ink, ekrane me kontrast të lartë nën dritën e diellit, ekrane holografike, apo ekrane të cilët janë në “dijeni” kur janë në një ndërlidhje me ekranet e tjera falë transmetuesve dhe mikrofoneve.

Projekti në fjalë i cili bëri të mundur videon e mësipërme quhet OpenInnovation. Interesante është të lexosh dhe diskutimet, idetë, sugjerimet e shkëmbyera, gjatë ndërtimit të këtij projekti, ndërmjet organizatoreve dhe të apasionuarve të tij.

{ 3 comments… read them below or add one }

Klajdi Hena September 9, 2010 at 2:36 pm

WOW, me te vertete nje video fantastike 😀

Reply

Granit September 9, 2010 at 4:57 pm

Vetem ne filma kam pare gjera te tilla, fantastike 🙂

Reply

24ore October 4, 2010 at 1:40 pm

e forte 😉

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: