Domini i Internetit merret peng !

by Denisi

Carlos Slim Helu ka nje pasuri te stimuar ne 68 miliarde dollare , eshte , sipas klasifikimit te Forbes njeriu i dyte me i pasur ne bote pas Warren Buffet dhe para Bill Gates , por gjer tani “nuk kishte ne prone emrin e tij ne internet”. Thene me mire dominin e nivelit te pare , www.carlosslimhelu.com , mbahej peng nga nje person nga Jakarta qe kishte kerkuar shifren modeste prej 55 milion dollaresh per ta liruar.

Kontesha , sic parashikohej , ka perfunduar se qenuri nje albiter i trete ne mes te atyre qe kontestonin dominin dhe “registrar” / “rregjistruesit” , i cili ka vendosur qe Ahmad Rusli kishte vepruar gabimisht me nevojshmerine e metejshme per te rikthyer URL tek “pronari natyral”. Sipas asaj qe thuhej nga organizata internacionale WIPO , dokumentet e treguara nga Carlos Slim Helu kane vene ne pah qe “pengmarresi” kerkonte pagesen e nje demshperblimi per kthimin e dominit , nese refuzohej do linkonte faqe pornografike si presion.

Rusli , hajduti cyber-kriminel , provoi te justifikohej duke thene qe vullneti i tij ishte “te mbronte” adresen e manjatit dhe duke folur per nevojen qe te terhiqte vemendjen e ketij te fundit me kerkesen e 55 milioneve te demshperblimit.

Gjithcka shume e mundshme , sidomos po te konsiderojme qe Carlos Slim Helu 55 milionet e dollareve i ka me shumice , fale fatit te akumulimit te pasurise si drejtor i ish-shoqerise telefonike shteterore meksikane Telefonos de Mexico dhe te grupit financiar Grupo Financiero Inbursa.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: