Webmaster

Post image for Fituesit e Start Up Weekend Tirana 2012

U mbyll për këtë vit aktiviteti Start Up Weekend Tirana. Skuadrat që morën pjesë ishin 12 dhe pasi ato prezantuan idetë e tyre para anëtarëve të jurisë fituesit u shpallën si mëposhtë [lexo më shumë…]

Post image for StartupWeekend Tirana 2012

Në Tiranë në datat 20 – 22 prill 2012 tek Universiteti Europian i Tiranës (Bulevardi: Gjergj Fishta) do zhvillohet aktiviteti StartupWeekend Tirana 2012 [lexo më shumë…]

Post image for Google Real-Time Insight Finder

Në videon mëposhtë do vini re se si funksionon, dhe do mësoni edhe si ta përdorni, mundësia e re ofruar nga Google, Google’s Real-Time Insight Finder, vegël e cila ju ndihmon nëse dëshironi të keni informacione [lexo më shumë…]

Diçka qe duhet te dini mbi Javascript

Thumbnail image for Diçka qe duhet te dini mbi Javascript

Historia e javascript Ka shumë histori online por kjo këtu ndoshta e shpjegon më këndshëm se çdo tjetër – Ekziston një gjuhë programimi që quhet Javascript. – Ekziston një gjuhë programimi që quhet Java. – Ekziston një interpretues (‘diçka që ekzekuton kodin’) për gjuhën e programimit Javascript ndërtuar brenda shumicës së lundruesve të internetit (browsers). […]

Lexo artikullin e plotë →

Koncentrat Nga Interneti #2

Thumbnail image for Koncentrat Nga Interneti #2

Ky është një vazhdim i rubrikës Koncentrat Nga Interneti! Sot do ju prezantojmë me disa faqe të reja (besoj për shumicën nga ju) të cilat janë mjaft të nevojshme dhe besoj që do përmirësojnë sadopak qëndrimin/eksperiencën tuaj në internet

Lexo artikullin e plotë →

Objekte te famshme nga filmat klasike

Thumbnail image for Objekte te famshme nga filmat klasike

Të gjithë besoj keni lozur më parë lojën e filmave! Një lojë e thjeshtë. Mbaj mend që këtë lojë e luanim në shkollë të mesme në orar mësimi 😛 Vendosen gërmat e plota të filmit në një letër dhe

Lexo artikullin e plotë →

TEDxPrishtina nje konference shume ide

Thumbnail image for TEDxPrishtina nje konference shume ide

Pak histori mbi TED: TED është një organizatë jofitimprurëse dedikuar Ideve të Vlefshme për tu Shpërndarë! Filloi si një konferencë 4-ditore në Kaliforni 25 vjet më parë. Me kalimin e kohës është rritur dhe ka arritur që të implementojë shumë nga ato ide me iniciativa të ndryshme

Lexo artikullin e plotë →

Web Day 2010!

26 Qershor 2010 është dita në të cilën Webmasterat & Programuesit shqiptarë do takohen dhe do diskutojnë mbi projektet e tyre në ambientet e “Universitetit Planetar” duke ofruar njohuritë dhe duke diskutuar mbi tematika të cilat interesojnë botën e

Lexo artikullin e plotë →

Timmp e vertete apo mashtrim?

Timmp

Me sa duket është i aftë të indeksojë 130 miliardë faqe! Artikujt në Internet mbi të, të gjithë datojnë 1 prill. Online arrita te gjej vetem pak artikuj mbi këtë motor kërkimi, duke specifikuar që ishte krijuar nga një

Lexo artikullin e plotë →

Qendro ne hapat e konkurences me Google Chrome

Thumbnail image for Qendro ne hapat e konkurences me Google Chrome

Nëse hapni një biznes është e natyrshme që të tregoheni të kujdesshëm mbi konkurencën tuaj! Të shikoni se çfarë po bëjnë ata dhe të merrni hapat e duhur për të mos lejuar që ata të marrin copëza nga pjesa e tregut tuaj! E njëjta situatë është edhe me faqet dhe bizneset online, i njëjti princip

Lexo artikullin e plotë →