Video

Post image for Si të shikojmë videot e YouTube (Vimeo) pa ndalesa

YouTube/Vimeo tashmë janë faqet ku shumica kalojmë kohën gjatë qëndrimit në internet, të paktën një tab i browserit gjithmonë i rezervohet muzikës që shoqëron lundrimin. Bezdia më e madhe është buffer [lexo më shumë…]

Post image for Planeti Tokë – dokumentar

Disa ditë pas publikimit të fotove/videos së planetit tokë në erresirë nga NASA, në përvjetorin e 40-të të fotografisë së famshme “Blue Marble” të Tokës marrë nga hapësira [lexo më shumë…]

Post image for Si krijohet një fjalëkryq?

Ishte një kohë kur fjalëkryqet, falë humoristëve tanë, u kthyen në fenomen shoqëror [lexo më shumë…]

Historia e botës në një minutë

Thumbnail image for Historia e botës në një minutë

John D. Boswell, krijuesi i serisë remix Simfonia e Shkencës dhe Remixe për shpirtin vjen me një krijim të ri të tijin Historia e Botës Në Një Minutë

Lexo artikullin e plotë →

60 sekonda aventurë në filozofi & ekonomi

Thumbnail image for 60 sekonda aventurë në filozofi & ekonomi

Këto video humoristike nga The Open University shërbejnë si abetare hyrëse në filozofi dhe ekonomi. Fillimisht, bëhet fjalë për mësime 60 sekondëshe, por ata kur përfundon seria i kombinojnë në një video të vetme

Lexo artikullin e plotë →

Model interaktiv virtual anatomik

Thumbnail image for Model interaktiv virtual anatomik

Shkencëtarët në Universitetin Gifu të Japonisë janë duke zhvilluar një model interaktiv virtual anatomik duke përdorur projektim harte dhe sensorë për të ofruar një vështrim të paparë më parë të trupit të njeriut

Lexo artikullin e plotë →

Kujtimet e humbura

Thumbnail image for Kujtimet e humbura

Paris, 2020. Një çift i bukur, një qytet i mbi-ngopur me holograme dhe rrëke dixhitale. Një kamera Polaroid. E nesërmja nuk do të jetë njësoj

Lexo artikullin e plotë →

Kriptografia – kumar me sekretet

Thumbnail image for Kriptografia – kumar me sekretet

Një prezantim i lezetshëm mbi kriptografinë. Kjo seri episodesh shqyrton historinë e kriptografisë duke filluar nga perspektiva e një njeriu të shpellave mbi numrat dhe pjesëtueshmërinë

Lexo artikullin e plotë →

Qëllimet – Kënaqësia e jetës

Qëllimet/synimet janë shumë të rëndësishme për kënaqësinë ndaj jetës.

Lexo artikullin e plotë →

Shpërthim masiv në sipërfaqen diellore

Thumbnail image for Shpërthim masiv në sipërfaqen diellore

NASA më datë 31 Gusht 2012 ka filmuar një shpërthim në sipërfaqen diellore. Shpërthimi në fjalë nuk ka patur si drejtim planetin tonë, por sdq ka patur ndikime në fushën magnetike dhe si pasojë janë vënë re

Lexo artikullin e plotë →