Tutoriale

Post image for Si kuptohet kush është krijuesi i një llogarie të rreme në twitter?

Rregullat elementare për të evituar identifikimin:

1) Asnjëherë mos ndiqni nga llogaria juaj personale (apo nga ajo ku mund të identifikoheni lehtë) llogarinë parodi që keni krijuar. Apo me llogarinë parodi llogarinë zyrtare. Kjo e zvogëlon tmerrësisht rrethin.

Nuk është e lehtë të lundrosh tek following apo followers të një llogarie nëse ajo ka mijëra ndjekës apo ndjek mijëra persona (twitter e limiton mundësinë megjithëse [lexo më shumë…]

Post image for Si të shikojmë videot e YouTube (Vimeo) pa ndalesa

YouTube/Vimeo tashmë janë faqet ku shumica kalojmë kohën gjatë qëndrimit në internet, të paktën një tab i browserit gjithmonë i rezervohet muzikës që shoqëron lundrimin. Bezdia më e madhe është buffer [lexo më shumë…]

Post image for Si të ç’aktivizojmë Java në browser?

Ky artikull vjen si rrjedhojë e një pyetjeje bërë tek peshkupaujë.
Gazetarë të fushës së sigurisë vënë në dijeni për këtë problem të Java dhe gjithashtu informojnë për problemet që mund të shkaktojë në vazhdim [lexo më shumë…]

Si të vraponi

Thumbnail image for Si të vraponi

Profesori i biologjisë evolutive në Harvard, Daniel Lieberman, jep pesë këshilla se si mund të vraponi në distanca të gjata dhe pa u dëmtuar

Lexo artikullin e plotë →

Si te Ndaloni Google te mos Regjistroje Historine Tuaj te Kerkimit Para se te Hyje ne Fuqi Politika e Re e Privatesise

Thumbnail image for Si te Ndaloni Google te mos Regjistroje Historine Tuaj te Kerkimit Para se te Hyje ne Fuqi Politika e Re e Privatesise

Më 1 Mars, Google do të aktivizojë politikën e re, të modifikuar, të privatësisë, e cila do të ndikojë në të dhënat që deri tani Google ka mbledhur mbi përdoruesit para datës 1 Mars si dhe të dhënat që do të

Lexo artikullin e plotë →

Si te shkarkoni muzike falas nga Mixcloud

Thumbnail image for Si te shkarkoni muzike falas nga Mixcloud

Çfarë është Mixcloud? Tek faqja e tyre mund të lexoni përshkrimin që ata i bëjnë vetes së tyre. Mixcloud ndihmon lidhjen e radios (përmbajtjes qe transmetohet në Radio) me dëgjuesit në mënyrë më efikase. Mixcloud ka ri-menduar konceptin e radios duke bashkuar pikat midis përmbajtjeve që transmetohen në radio, podcast-ve dhe mikse-ve të DJ të […]

Lexo artikullin e plotë →

Krijoni Kode QR dhe BarCode qe deshironi ne menyre te thjeshte

Thumbnail image for Krijoni Kode QR dhe BarCode qe deshironi ne menyre te thjeshte

Wolfram Alpha është një motor kërkimi për të gjitha llojet e informacioneve, duke përfshirë informacione statistikore, të dhëna social-ekonomike, matematikore, shkencore

Lexo artikullin e plotë →

Truke te ndryshme per Facebook

Thumbnail image for Truke te ndryshme per Facebook

Për një periudhë shtatë vjeçare Facebook ka arritur tek rreth 600 milionë anëtarë dhe ky numër vazhdon të rritet. Krijuesit e tij janë duke bërë vazhdimisht ndryshime në këtë faqe duke shtuar dhe modifikuar opsione të ndryshme të tij

Lexo artikullin e plotë →

Lexoni wsj pa patur nevoje te paguani

Ndoshta jeni në dijeni të programit First-Click-Free i cili ka më shumë se 3 vjet që ofrohet nga Google. Nëse nuk jeni në dijeni: First Click Free është një mënyrë

Lexo artikullin e plotë →