Teknologjia

Post image for Sapo keni blerë një smartphone të ri apo një tablet android? Lexoni këtë artikull për ta shfrytëzuar atë sa më mirë!

Sapo bleva një ________! Cfarë aplikacionesh duhet të shkarkoj?

Atëherë lexoni më poshtë…

Disa nga këto aplikacione mund të jenë të njohur nga shumë prej jush, disa jo. Ato që janë të famshëm nuk do kenë një përshkrim afër linkut të shkarkimit [lexo më shumë…]

Post image for Si të shikojmë videot e YouTube (Vimeo) pa ndalesa

YouTube/Vimeo tashmë janë faqet ku shumica kalojmë kohën gjatë qëndrimit në internet, të paktën një tab i browserit gjithmonë i rezervohet muzikës që shoqëron lundrimin. Bezdia më e madhe është buffer [lexo më shumë…]

Post image for Si të ç’aktivizojmë Java në browser?

Ky artikull vjen si rrjedhojë e një pyetjeje bërë tek peshkupaujë.
Gazetarë të fushës së sigurisë vënë në dijeni për këtë problem të Java dhe gjithashtu informojnë për problemet që mund të shkaktojë në vazhdim [lexo më shumë…]

Teknologjia e fundit – Tetor 2012

Thumbnail image for Teknologjia e fundit – Tetor 2012

Teknologjia po bën hapa kolosale drejt së ardhmes. Ky është episodi i dytë që postojmë këtu tek eklipsi pas atij të qershorit dhe përmban lajmet më interesante për muajin tetor që sapo kaluam

Lexo artikullin e plotë →

Projekti i ri i Google Instituti Kulturor

Thumbnail image for Projekti i ri i Google Instituti Kulturor

Google vjen me një projekt të ri interesant të quajtur Instituti Kulturor. Ky projekt i Google na sjell në mendje programe si Encyclopedia Brittanica me përmbledhje të momenteve kulminante të historisë të servirura në mënyrë interesante dhe të lehtë për të lundruar

Lexo artikullin e plotë →

Kujtimet e humbura

Thumbnail image for Kujtimet e humbura

Paris, 2020. Një çift i bukur, një qytet i mbi-ngopur me holograme dhe rrëke dixhitale. Një kamera Polaroid. E nesërmja nuk do të jetë njësoj

Lexo artikullin e plotë →

Si funksionojnë Turbinat e Erës

Thumbnail image for Si funksionojnë Turbinat e Erës

Në këtë video shpjegohet në mënyrë të thjeshtë se si funksionon Turbina e Erës për të prodhuar energji elektrike të pastër

Lexo artikullin e plotë →

Kërcënime të reja në infrastrukturën e Internetit

Thumbnail image for Kërcënime të reja në infrastrukturën e Internetit

Në këtë fjalim të mbajtur në Mars të 2012 në konferencën e RSA, Bruce Schneier, një ekspert sigurie amerikan

Lexo artikullin e plotë →

Teknologjia e fundit – Qershor 2012

Thumbnail image for Teknologjia e fundit – Qershor 2012

Kjo është një rubrikë e re që do sjellë progresin, mujor, teknologjik. Me një prezantim të shkurtër dhe me anë të linkeve do ju mbajmë në dijeni me teknologjinë e fundit dhe hapat e saj

Lexo artikullin e plotë →

Si funksionon Interneti?

Thumbnail image for Si funksionon Interneti?

Në videon mëposhtë World Science Festival na jep një shpjegim të thjeshtë dhe të kuptueshëm se si funksionon Interneti. Si, paketat e të dhënave, lundrojnë nëpër cirkuitet

Lexo artikullin e plotë →