Te reja nga teknologjia

Post image for Sapo keni blerë një smartphone të ri apo një tablet android? Lexoni këtë artikull për ta shfrytëzuar atë sa më mirë!

Sapo bleva një ________! Cfarë aplikacionesh duhet të shkarkoj?

Atëherë lexoni më poshtë…

Disa nga këto aplikacione mund të jenë të njohur nga shumë prej jush, disa jo. Ato që janë të famshëm nuk do kenë një përshkrim afër linkut të shkarkimit [lexo më shumë…]

Post image for Teknologjia e fundit – Tetor 2012

Teknologjia po bën hapa kolosale drejt së ardhmes. Ky është episodi i dytë që postojmë këtu tek eklipsi pas atij të qershorit dhe përmban lajmet më interesante për muajin tetor që sapo kaluam [lexo më shumë…]

Post image for Model interaktiv virtual anatomik

Shkencëtarët në Universitetin Gifu të Japonisë janë duke zhvilluar një model interaktiv virtual anatomik duke përdorur projektim harte dhe sensorë për të ofruar një vështrim të paparë më parë të trupit të njeriut [lexo më shumë…]

Teknologjia e fundit – Qershor 2012

Thumbnail image for Teknologjia e fundit – Qershor 2012

Kjo është një rubrikë e re që do sjellë progresin, mujor, teknologjik. Me një prezantim të shkurtër dhe me anë të linkeve do ju mbajmë në dijeni me teknologjinë e fundit dhe hapat e saj

Lexo artikullin e plotë →

Makina pa shofer, projekt i Google

Thumbnail image for Makina pa shofer, projekt i Google

Videoja e një të verbëri që i jep makinës-pa-shofer të krijuar nga Google është shumë interesante për tu parë dhe do thoja një hap, i paevitueshëm, drejt së ardhmes

Lexo artikullin e plotë →

Portali i Hartave te Vjetra Online

Thumbnail image for Portali i Hartave te Vjetra Online

Portali OldMapsOnline është një portë lidhëse drejt hartave historike nëpër libraritë e ndryshme rreth e rrotull botës

Lexo artikullin e plotë →

Cfare eshte Biologjia Sintetike?

Thumbnail image for Cfare eshte Biologjia Sintetike?

Biologjia sintetike është një fushë e re e kërkimit biologjik dhe teknologjik e cila kombinon shkencën dhe inxhinierinë së bashku. Një prezantim hyrës në shqip mund ta lexoni

Lexo artikullin e plotë →

Te fotografosh driten

Thumbnail image for Te fotografosh driten

Hulumtues të MIT kanë krijuar një sistem të ri imazhi i cili mund të arrijë të ruajë të dhëna vizuale në sasinë e një trilion ekspozimeve në sekondë. Bëhet fjalë për një shpejtësi të mjaftueshme për të krijuar një video me lëvizje të ngadaltë slow-motion të një hovi të dritës

Lexo artikullin e plotë →

Rrymat Oqeanike ne nje model kompjuterik

Thumbnail image for Rrymat Oqeanike ne nje model kompjuterik

Ky vizualizim tregon rrymat oqeanike të sipërfaqes ujore rreth e rrotull tokës për periudhen Qershori 2005 – Dhjetor 2007. Gjatë videos nuk janë përfshirë komente apo shpjegime mbi çfarë po ndodh, qëllimi ishte përdorimi i të dhënave për të krijuar një eksperiencë të thjeshtë dhe njëkohësisht të fortë

Lexo artikullin e plotë →

Top 40 kenget nga Twittosfera

Thumbnail image for Top 40 kenget nga Twittosfera

Për të gjithë të apasionuarit e muzikës tashmë një shërbim i ri interesant ofron 40 këngët më të dëgjuara nga përdoruesit e Twitterit

Lexo artikullin e plotë →