Siguria

Post image for Si të ç’aktivizojmë Java në browser?

Ky artikull vjen si rrjedhojë e një pyetjeje bërë tek peshkupaujë.
Gazetarë të fushës së sigurisë vënë në dijeni për këtë problem të Java dhe gjithashtu informojnë për problemet që mund të shkaktojë në vazhdim [lexo më shumë…]

Post image for Kriptografia – kumar me sekretet

Një prezantim i lezetshëm mbi kriptografinë. Kjo seri episodesh shqyrton historinë e kriptografisë duke filluar nga perspektiva e një njeriu të shpellave mbi numrat dhe pjesëtueshmërinë [lexo më shumë…]

Post image for Rregullorja e AKEP nuk duhet aprovuar!

Projektrregullorja “Rregullore për rregjistrimin dhe mbajtjen e të dhënave të krijuara ose të përpunuara nga ofrimi i shërbimeve dhe/ose rrjeteve të komunikimeve elektronike” vënë për konsultim publik para se të miratohet nga AKEP.

Para disa kohësh Google doli në çdo faqe të parë të lajmeve për faktin që hackers Kinezë penetruan disa nga shërbimet e saj si, Gmail, në një tentativë politike të Kinës për të mbledhur informacione mbi disidentët [lexo më shumë…]

iPhone regjistron te gjitha levizjet tuaja

Thumbnail image for iPhone regjistron te gjitha levizjet tuaja

Dy studiues të sigurisë online, Alistair Allan dhe Peter Warden, kanë zbuluar që iPhone i Apple mban të dhëna mbi spostimet e përdoruesve të tij duke ruajtur çdo detaj të kësaj lëvizjeje në një file sekret në aparaturë, të cilat, pastaj, kopjohen dhe ruhen tek

Lexo artikullin e plotë →

Tregoni kujdes me internetin ne Shqiperi!

Thumbnail image for Tregoni kujdes me internetin ne Shqiperi!

Duhet të lexoni postën elektronike? Jeni administrator/moderator në ndonjë forum të rëndësishëm? Dëshironi të përdorni Facebook? Kini kujdes kur përdorni Internetin në Shqipëri

Lexo artikullin e plotë →

Facebook ben ndryshimet e radhes, ruani privatesine!

Facebook është pa dyshim “Big Brother” i Internetit, të paktën kjo është ndjenja që të gjithë po fillojnë të perceptojnë, sidomos me ndryshimet e herë pas hershme të privatësisë që po bëjnë. Aktualisht me opsionet në “Default”, Facebook, arrin të mbledhë informacione të detajuara mbi të gjithë përdoruesit e tij, si psh adresat e tyre, […]

Lexo artikullin e plotë →

Ikona e privatesise

Ikona e privatësisë Një shembull i thjeshtë dhe konkret mund të shikohet tek bluzat tuaja, ikonat të cilat ju tregojnë si duhet të lahet ajo, jane pikërisht ideja që qëndron pas këtij propozimi rreth privatësisë

Lexo artikullin e plotë →

Norton antivirus 2009, falas per nje periudhe 9 mujore!

Norton antivirus 2009 është një nga antiviruset më të mirë momentalisht në treg, gjithashtu është një nga antiviruset më të fuqishëm. Kjo që do ju sjell sot është një ofertë 9 mujore

Lexo artikullin e plotë →

Si te fshijme, Cookies te krijuar nga Flash!

Po, Flashi ka ekuivalentin e saj të “cookies”, gjithashtu të vështirë për tu eliminuar! Ndryshe nga “cookies” tradicionale të browserave, cookie-t e Flash janë pak a shumë të panjohura nga përdoruesit e web-it dhe

Lexo artikullin e plotë →

Mbroni llogarine tuaj te Twitter

Gjatë 2009, kemi parë shpeshherë “balenën” e Twitter 🙂 dhe sulme të herë pas hershme na kanë detyruar të qëndrojmë jashtë llogarisë tonë. Në parashikimet e 2010 McAfee ka raportuar që rrjete sociale si Twitter dhe aplikacionet nga palë të treta

Lexo artikullin e plotë →