Natyra

Post image for 28 vjet në planetin Tokë

Google Maps në partneritet me Institutin Gjeologjik Amerikan, NASA, dhe revistën Times kanë hartuar në një video imazhet satelitore.

Video shtrihet në një periudhë prej njëzet e tetë viteve të fundit duke na treguar se si Toka [lexo më shumë…]

Post image for Jemi të gjithë të lidhur

Çfarë kemi të përbashkët me kafshët e egra? Çfarë ndajmë me natyrën dhe peizazhet e Tokës tonë? [lexo më shumë…]

Post image for Malet Shkembore Kanadeze

Realizimi i këtij filmi të shkurtër i ka marrë krijuesit, Preston Kanak, një javë të tërë. Filmimet janë bërë në vende të ndryshme përmes Alberta dhe British Columbia [lexo më shumë…]

Pinguinet

Thumbnail image for Pinguinet

Pinguinet Perandorë luftojnë çdo ditë për mbijetesën kundër orkave, luanëve të detit & fokave leopard. Nuk mund të fluturojnë por kanë aftësinë të bëjnë shkëputje ajrore, një strategji efikase e cila ju lejon të mbijetojnë dhe të evitojnë gjahtarët e tyre (natyrore)

Lexo artikullin e plotë →

Bukuria e fshehur e pjalmimit

Bukuria e fshehur e pjalmimit është një video e shkurtër marrë nga një fjalim i TED 2011 dhënë nga Louie Schwartzberg. Video është me të vërtetë mbresëlënëse dhe na tregon se si vallëzimi joshës ndermjet luleve dhe pjalmuesve shërben si gur themeli për jetën në tokë.

Lexo artikullin e plotë →