Linux

Për të gjithë adhuruesit e Ubuntu-s kemi mbledhur disa sfonde interesante! Pamja në default e Ubuntu pas pak kohe kthehet në monotone! Nëse ju pëlqen ndonjë Wallpaper nga lista e postuar, mund ta shkarkoni dhe ta përdorni. Kam zgjedhur ato që më pëlqyen më shumë [lexo më shumë…]

Sony eBook Reader
photo credit: cloudsoup

Problemi me fillimin e përdorimit të Linux nga të gjithë ata që afrohen tek ky sistem është ideja që kanë për të, mendimi që mbizotëron është që “Linux është një sistem i përshtatshëm vetëm për ekspertë të informatikës”, gjë që nuk është aspak e vërtetë.

Sado eksperiencë të kesh me Linux, ekziston gjithmonë diçka e re të cilën mund ta mësosh nga ndonjë libër i mirë [lexo më shumë…]

Tux-G2
photo credit: jorel314

Tani në linux është e mundur të përdorim versionin më të përparuar dhe më të shpejt të usb atë 3.0 (SuperSpeed USB).

Sarah Sharp, zhvilluese e Intel Open Source Technology Center, tregon [lexo më shumë…]

Instalo Google Chromium, Ubuntu

Thumbnail image for Instalo Google Chromium, Ubuntu

Në artikullin e mëparshëm ju njoftuam për versionin e ri për Ubuntu të Google Chrome të quajtur Chromium, tani do ju tregojmë se si ta instaloni atë

Lexo artikullin e plotë →

Versioni Alpha i Browser-it Google Chrome për Linux

Thumbnail image for Versioni Alpha i Browser-it Google Chrome për Linux

Skuadra e cila po zhvillonte versionin Open-Source të browser-it të Google për Linux ka lëshuar versionin Alpha të browser-it më të ri në Web.

Lexo artikullin e plotë →

Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) i disponueshem

Që sot është i disponueshëm versioni i ri i ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope ((një kafshë mitologjike e Shteteve të Bashkuara, USA)). Ubuntu, një nga versionet më të përdorur të linux-it, është i bazuar mbi debian dhe del në tre versione zyrtare ubuntu me

Lexo artikullin e plotë →

Shkarko guide per instalim te Linux, Ubuntu

Ekzistojnë shumë mënyra për te instaluar Linux, megjithatë nëse jeni nga ata të fiksuarit që dëshirojnë të lexojnë çdo gjë rreth një subjekti të caktuar (në rastin tonë rreth Linux, Ubuntu), kam gjetur një guidë interesante në internet dhe nëse ju intereson mund ta shkarkoni.

Lexo artikullin e plotë →

Vendosni ikonen e koshit ne desktop. Ubuntu

Ubuntu ka një opsion për të shtuar ikonën e Koshit në desktop, e cila mund të jetë e nevojshme për ata që migrojnë nga Windows., 😛 Mjafton të shkruani gconf-editor në dritaren që hapet kur klikoni Alt+F2

Lexo artikullin e plotë →

Vendosni firmen tuaj ne imazhe. Ubuntu

Keni fotografi të cilat i keni bërë me aparatin tuaj dhe dëshironi ti postoni në web. Mund të keni dëshirë gjithashtu që të tjerët të mos i marrin fotot e tua dhe ti përdorin në faqet e tyre, atëherë dëshironi të vendosni firmën (watermark) tuaj në këto imazhe.Në këtë tutorial do ju tregoj se si […]

Lexo artikullin e plotë →

Vendosni ju cili sistem operativ te ndizet i pari…!

Thumbnail image for Vendosni ju cili sistem operativ te ndizet i pari…!

Nëse vendosni të instaloni Linux në kompjuterin tuaj, por ama nuk doni që të humbisni window-sin.

Lexo artikullin e plotë →