Jeta Digjitale

Post image for Sapo keni blerë një smartphone të ri apo një tablet android? Lexoni këtë artikull për ta shfrytëzuar atë sa më mirë!

Sapo bleva një ________! Cfarë aplikacionesh duhet të shkarkoj?

Atëherë lexoni më poshtë…

Disa nga këto aplikacione mund të jenë të njohur nga shumë prej jush, disa jo. Ato që janë të famshëm nuk do kenë një përshkrim afër linkut të shkarkimit [lexo më shumë…]

Post image for Pozicionet me te parehatshme te perdorimit te laptopit

Të gjithë ata që përdorin laptopë apo netbooks, e dinë që janë shumë të lëvizshëm dhe gjithmonë në fund përfundojnë në pozicione të çuditshme, dhe pastaj ecin me dhimbje në pjesë të ndryshme të trupit [lexo më shumë…]

Google Wallet

Google Wallet është një aplikacion Android i cili transformon celularin në një portofol. Ruan në mënyrë virtuale versione të kartave të kreditit plastike në telefonin tuaj [lexo më shumë…]

Si funksionon Spami modern

Thumbnail image for Si funksionon Spami modern

Blerja e Viagra-s, barnave mjekësore apo kopjeve të orave të ndryshme të famshme në internet ka evoluar, disa ekspertë të shkencave kompjuterike me anë të një studimi shpjegojnë në detaje se si spami modern funksionon

Lexo artikullin e plotë →

Rregullorja e AKEP nuk duhet aprovuar!

Thumbnail image for Rregullorja e AKEP nuk duhet aprovuar!

Projektrregullorja “Rregullore për rregjistrimin dhe mbajtjen e të dhënave të krijuara ose të përpunuara nga ofrimi i shërbimeve dhe/ose rrjeteve të komunikimeve elektronike” vënë për konsultim publik para se të miratohet nga AKEP. Para disa kohësh Google doli në çdo faqe të parë të lajmeve për faktin që hackers Kinezë penetruan disa nga shërbimet e […]

Lexo artikullin e plotë →

Google Video drejt mbylljes! Nje liste me videot me te bukura.

Thumbnail image for Google Video drejt mbylljes! Nje liste me videot me te bukura.

Në më pak se dy javë milona video të ngarkuara nga ish-rivali gjashtë vjeçar i YouTube, Google Video, nuk do jenë më në dispozicion për shikuesit, shërbimi do ndërpritet

Lexo artikullin e plotë →

Sistemi diellor, planetet dhe orbita e tyre!

Thumbnail image for Sistemi diellor, planetet dhe orbita e tyre!

Tani kemi mundësinë të shikojmë sistemin tonë diellor dhe lëvizjen e planetëve direkt nga kompjuteri ynë. Mund të zgjidhni si sistemin Copernician heliocentrik (dielli në qendër) ose atë Tychonian gjeocentrik (toka në qendër)

Lexo artikullin e plotë →

Thyhet kodi kriptues i HDMI! Cfare nenkupton kjo gje?

Çfarë nënkupton ky lajm? Filmat në cilësi 1080p, BluRay, kanë qënë të disponueshëm kohë më parë në adresa të ndryshme torrent për tu shkarkuar. Cfarë ndikimi do ketë ky lajm tek “pirateria”

Lexo artikullin e plotë →

Guide “For Dummies” per te pare Hulu pa proxy!

Kohë më parë ju kemi mësuar me anë të një tutoriali se si të shikonit Hulu.com duke përdorur një program i cili kishte aftësinë të kamuflonte adresën tuaj të ip në një adresë ip Amerikane, pasi Hulu.com është një faqe interneti që mund të shikohet vetëm brënda kufinjve Amerikane dhe i dedikohet publikut Amerikan! Sot […]

Lexo artikullin e plotë →

1956 – 2010 (2014?) e ardhmja?

Thumbnail image for 1956 – 2010 (2014?) e ardhmja?

Me nje kapacitet prej 5 MB, ne fotografine e mëposhtme keni mundësinë të shikoni njësinë e Hard Diskut 350 të IBM i cili mund të mbante afërsisht 2 file MP3!

Lexo artikullin e plotë →