Histori

Post image for Harta e Metalit

Heavy Metal (shpesh referuar thjesht si Metal) është një zhanër i muzikës rock që u zhvillua në fund të viteve 1960 dhe fillim të viteve 1970, kryesisht në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës [lexo më shumë…]

Post image for Projekti i ri i Google Instituti Kulturor

Google vjen me një projekt të ri interesant të quajtur Instituti Kulturor.

Ky projekt i Google na sjell në mendje programe si Encyclopedia Brittanica me përmbledhje të momenteve kulminante të historisë të servirura në mënyrë interesante dhe të lehtë për të lundruar [lexo më shumë…]

Post image for Historia e botës në një minutë

John D. Boswell, krijuesi i serisë remix Simfonia e Shkencës dhe Remixe për shpirtin vjen me një krijim të ri të tijin Historia e Botës Në Një Minutë [lexo më shumë…]

Kinoditar nga 1945

Thumbnail image for Kinoditar nga 1945

Një kinoditar nga viti 1945 – ngjarjet i përkasin periudhës pas dorëzimit të Gjermanisë, por para disfatës së Japonisë

Lexo artikullin e plotë →