Harta

Post image for Harta e Metalit

Heavy Metal (shpesh referuar thjesht si Metal) është një zhanër i muzikës rock që u zhvillua në fund të viteve 1960 dhe fillim të viteve 1970, kryesisht në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës [lexo më shumë…]

Post image for Gjendja e Arinjve Polarë

Ka rreth 20,000 gjer në 25,000 arinj polarë në botë, dhe popullsia pritet të bjerë me 30 % gjatë tre gjeneratave të ardhshme [lexo më shumë…]

Post image for The XX eksperimentojnë me Internetin

The XX, grupi britanik i rrymës Indie formuar në 2008 po bën një eksperiment me albumin e ri [lexo më shumë…]

Shkrim e këndim – një hartë botërore

Thumbnail image for Shkrim e këndim – një hartë botërore

Një hartë e përqindjes së lexueshmërisë botërore. Detajet mund ti lexoni tek raporti i 2011 postuar nga Kombet e Bashkuara

Lexo artikullin e plotë →

Hartat e vjetra të botës

Thumbnail image for Hartat e vjetra të botës

Pamje të botës nga Epoka e Hekurit deri në periudhën e zbulimeve të gjeografisë moderne

Lexo artikullin e plotë →

Madhësia e vërtetë e Afrikës

Thumbnail image for Madhësia e vërtetë e Afrikës

Tek edge.org po shikoja një hartë në lidhje me paaftësinë e plotë të publikut të gjerë për të vlerësuar madhësinë relative, distancat, zonat dhe popullsinë…

Lexo artikullin e plotë →