Hapesira

Post image for Planeti Tokë – dokumentar

Disa ditë pas publikimit të fotove/videos së planetit tokë në erresirë nga NASA, në përvjetorin e 40-të të fotografisë së famshme “Blue Marble” të Tokës marrë nga hapësira [lexo më shumë…]

Post image for Sa i madh është Universi me të vërtetë?

Fillimisht, për të vendosur gjërat në perspektivë, mund ti hedhim një sy live planetit tonë, Tokës [lexo më shumë…]

Post image for Shpërthim masiv në sipërfaqen diellore

NASA më datë 31 Gusht 2012 ka filmuar një shpërthim në sipërfaqen diellore. Shpërthimi në fjalë nuk ka patur si drejtim planetin tonë, por sdq ka patur ndikime në fushën magnetike dhe si pasojë janë vënë re [lexo më shumë…]

Mrekullitë e Universit – Titani

Thumbnail image for Mrekullitë e Universit – Titani

“… Si një tokë primitive në ngrirje të thellë”. Brian Cox përshkruan mrekullinë e tij të preferuar të universit, Titanin, hënën e Saturni-t

Lexo artikullin e plotë →

Zbarkimi në planetin Mars

Thumbnail image for Zbarkimi në planetin Mars

Për ata që nuk e ndoqën dot live zbarkimin në Mars të roverit të NASA Curiosity mund ta ndiqni në këtë video të ngarkuar në YouTube

Lexo artikullin e plotë →

Ky eshte planeti yne

Thumbnail image for Ky eshte planeti yne

Një video e lezetshme e planetit Tokë (një nga të fundit) siç shikohet nga Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar. Video të tilla janë gjithmonë të mahnitshme sidomos kur

Lexo artikullin e plotë →

Pse Plutoni nuk klasifikohet me si planet?

C.P. Grey jep një shpjegim të shkurtër në formë të animuar, me pak histori dhe shumë informacion në lidhje me shkallën dhe marrëdhëniet e llojeve të planetëve (dhe objekte të tjera) në sistemin tonë diellor. Plutoni tani klasifikohet si planet xhuxh.

Lexo artikullin e plotë →