E drejta & Interneti

Post image for Si kuptohet kush është krijuesi i një llogarie të rreme në twitter?

Rregullat elementare për të evituar identifikimin:

1) Asnjëherë mos ndiqni nga llogaria juaj personale (apo nga ajo ku mund të identifikoheni lehtë) llogarinë parodi që keni krijuar. Apo me llogarinë parodi llogarinë zyrtare. Kjo e zvogëlon tmerrësisht rrethin.

Nuk është e lehtë të lundrosh tek following apo followers të një llogarie nëse ajo ka mijëra ndjekës apo ndjek mijëra persona (twitter e limiton mundësinë megjithëse [lexo më shumë…]

Post image for Kërcënime të reja në infrastrukturën e Internetit

Në këtë fjalim të mbajtur në Mars të 2012 në konferencën e RSA, Bruce Schneier, një ekspert sigurie amerikan [lexo më shumë…]

Post image for Te kesh pronesine e fjaleve te tua

Jo vetëm fjalët, por është e rëndësishme që të mendohet për të gjitha objektet digjitale të jetës së përditshme. Gjithçka po lëviz në drejtim të kompanive në emër të lehtësisë [lexo më shumë…]

Si te Ndaloni Google te mos Regjistroje Historine Tuaj te Kerkimit Para se te Hyje ne Fuqi Politika e Re e Privatesise

Thumbnail image for Si te Ndaloni Google te mos Regjistroje Historine Tuaj te Kerkimit Para se te Hyje ne Fuqi Politika e Re e Privatesise

Më 1 Mars, Google do të aktivizojë politikën e re, të modifikuar, të privatësisë, e cila do të ndikojë në të dhënat që deri tani Google ka mbledhur mbi përdoruesit para datës 1 Mars si dhe të dhënat që do të

Lexo artikullin e plotë →

Zhvillimet e fundit mbi ACTA!

Thumbnail image for Zhvillimet e fundit mbi ACTA!

TechDirt raporton se gjatë ditëve të fundit protestat në Poloni kanë sjellë në ndryshimin momental të mendimit të qeverisë Polake mbi ACTA duke ndaluar ecjen e saj

Lexo artikullin e plotë →

Sot u firmos nga ana e Bashkimit Europian ne Tokio ACTA, Marreveshja Tregtare Kundra Falsifikimit

Thumbnail image for Sot u firmos nga ana e Bashkimit Europian ne Tokio ACTA, Marreveshja Tregtare Kundra Falsifikimit

Sot në Tokio, BE dhe 22 shtetet anëtare të saj, zyrtarisht nënshkruan ACTA, Marrëveshjen e Tregtisë Kundra Falsifikimit. Lëvizja globale e qytetarëve të organizuar për të kundërshtuar SOPA dhe PIPA tani ka një objektiv të ri dhe duhet të përqëndrohet në mposhtjen e ACTA, e cila ka ndikim global

Lexo artikullin e plotë →

Cfare ndikimi pati greva e 18 janarit! Nje permbledhje.

Thumbnail image for Cfare ndikimi pati greva e 18 janarit! Nje permbledhje.

Dje me datë 18 janar 2012 Interneti mori pjesë në një grevë, (iniciativë e reddit), duke bllokuar hyrjen dhe shërbimet tek faqet pjesëmarrëse, në protestë të projektligjeve të propozuara në kongresin amerikan, SOPA dhe PIPA

Lexo artikullin e plotë →

Interneti ne greve! Stop SOPA & PIPA.

Thumbnail image for Interneti ne greve! Stop SOPA & PIPA.

Të mërkurën, më 18 janar, një pjesë e konsiderueshme e internetit mori pjesë në grevën (e cila po vazhdon edhe në këto momente) për të protestuar legjislacionin që është propozuar para Kongresit Amerikan. Nëse projekt-ligji, i njohur si “Stop Online Piracy Act” do aprovohet ai do ketë një ndikim te madh në përdorimin e internetit […]

Lexo artikullin e plotë →

Cfare do sjelle SOPA? Lexoni eksperiencen Daneze!

Thumbnail image for Cfare do sjelle SOPA? Lexoni eksperiencen Daneze!

Para 7 vjetësh Danimarka aprovoi filtrin kundra pornografisë së fëmijëve. Njerëz të ndryshëm thanë që kjo ishte një ide e keqe, por përgjigjia ishte se këta kundërshtues ishin thjesht pedofilë, ose njerëz që po tentonin të ndihmonin pedofilët. Njerëz të tjerë mëshuan mbi faktin që kjo ishte kundra kushtetutës, e cila në fakt ishte

Lexo artikullin e plotë →

Raporti i OKB-se: Interneti, si çeshtje e te drejtave te njeriut

Thumbnail image for Raporti i OKB-se: Interneti, si çeshtje e te drejtave te njeriut

Këshilli i të drejtave njerëzore i Kombeve të Bashkuara ka publikuar një raport [pdf], relacion nga Frank La Rue, mbi promovimin dhe mbrojtjen e të drejtës së lirisë së shprehjes dhe mendimit

Lexo artikullin e plotë →