Sapo keni blerë një smartphone të ri apo një tablet android? Lexoni këtë artikull për ta shfrytëzuar atë sa më mirë!

by Einar

Post image for Sapo keni blerë një smartphone të ri apo një tablet android? Lexoni këtë artikull për ta shfrytëzuar atë sa më mirë!

Sapo bleva një ________! Cfarë aplikacionesh duhet të shkarkoj?

Atëherë lexoni më poshtë…

Disa nga këto aplikacione mund të jenë të njohur nga shumë prej jush, disa jo. Ato që janë të famshëm nuk do kenë një përshkrim afër linkut të shkarkimit.

Linkimet janë gjithmonë për aplikacionet falas/trial dhe jo ato me pagesë. Nëse dëshironi të paguani për ato të ngjashme me pagesë do i shikoni në sidebar tek opsioni best suggested similar app, ndaj do e keni të lehtë ti gjeni.

Nuk është e thënë të keni nevojë për të gjitha këto aplikacione për të patur një përdorim të mirë të telefonit tuaj! Zgjidhni një, dy, dhjetë ose asnjë prej tyre, si të preferoni.

Rrjete Sociale & Aplikacione për Instant Messaging

media_sociale_1

Facebookhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana

Twitterhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android

Spatiohttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.spatiolabs.spatio

Aplikacion për Facebook nëse nuk ju pëlqen aplikacioni zyrtar (arsyet nuk do renditen në këtë artikull, por mund të jenë të shumta). Mungojnë disa opsione por meriton të shikohet nëse po kërkoni një aplikacion për të zëvëndësuar atë zyrtarin.

Plumehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.levelup.touiteur

Aplikacioni zyrtar i Twitter është i mirë, por Plume të ofron më shume tema/theming, kontroll të bandwidth, opsione për lajmërimet/notifications, etj.

WhatsApphttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp

Aplikacioni i mesazheve më popullor që nuk është i bazuar në texting/SMS. Ju ofrohet një username dhe, thënë thjesht, funksionon si një instant messenger.

GoSMShttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.jb.gosms

Zëvëndësues tjetër SMS popullor. Ofron mesazhe falas (i ngjashëm me WhatsApp), emoji (pak a shumë të gjithë aplikacionet që dërgojnë mesazhe i ofrojnë tashmë), një sasi të madhe opsionesh për themes, etj.

Sliding Messaginghttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.klinker.android.messaging_donate

Një aplikacion text/SMS ndërtuar rreth kostumizimit personal (në kuptimin e opsioneve, jo themes) dhe ndërtuar për njerëzit që shkruajnë shumë mesazhe gjatë ditës — ideja kryesore është aftësia për të rrëshkitur majtas/djathtas ndërmjet bisedave. I shpejtë dhe minimal. Suporton pop-up alerts për tu përgjigjur pa u larguar nga një aplikacion tjetër që po përdorni.

Contacts+https://play.google.com/store/apps/details?id=com.contapps.android

Contacts+ është një zëvëndësim për aplikacionin People/Contacts që integrohet ndërmjet WhatsApp, Facebook, G+, Instagram, Twitter, Linkedin, dhe ndërmjet rrjeteve të tjera.
Keni një addon Emoji që mund të shtoni, popup alerts, dhe shumë opsione të tjera.

Messages+https://play.google.com/store/apps/details?id=com.contapps.android.messaging

Textrahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.textra

Një aplikacion i cili zëvëndëson SMS me një sasi të madhe emoji, përgjigjie të shpejta në formë popupi.

imo.imhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.imo.android.imoim

Aplikacion interesant, i cili me sa duket tani ofron edhe telefonata edhe mesazhe? Të lejon të përdoresh disa shërbime njëkohësisht si gtalk, aim, msn(?), yaim, icq, steam, facebook etj.

Snapchathttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.snapchat.android

Mesazhet zhduken pas një kohe të caktuar.

Tumblrhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.tumblr

Miniblogu në celularin tuaj.

Vinehttps://play.google.com/store/apps/details?id=co.vine.android

Aplikacioni i twitter për të krijuar video të shkurtra.

GrooVe IP Litehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.snrblabs.grooveip

VOIP: Merrni një numër telefoni Google dhe përdorni wifi për të marrë dhe për të ju marrë në telefon.

Lajme + RSS

android-rss

Pocket Castshttps://play.google.com/store/apps/details?id=au.com.shiftyjelly.pocketcasts&hl=en

Shkarkoni dhe dëgjoni të gjitha podcastet e preferuara. Sinkronizohet ndërmjet pajisjeve, mund të dëgjoni edhe gjatë shkarkimit.

Pulsehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.alphonso.pulse&hl=en

Lexues lajmesh, më duket se ka dhe suport RSS, shumë popullor.

Feedlyhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.devhd.feedly

Një klient i thjeshtë RSS, por më e rëndësishme është se shërben edhe si backend për klientë të tjerë RSS sidomos pas fundit të Google Reader.

Flipboardhttps://play.google.com/store/apps/details?id=flipboard.app

Lexues lajmesh i bukur në një stil reviste me publikime interesante, i jepni disa interesa të tua dhe ju ndërton një revistë të personalizuar.

Pockethttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.ideashower.readitlater.pro

Po lexoni një artikull por dëshironi ta ruani për më vonë? Shtojeni në pocket. Po lexoni një faqe interneti që është e shemtuar dhe vështirë për tu lexuar në telefonin tuaj? Shtojeni në pocket. Pocket është një aplikacion i cili mund të shkarkojë dhe të ruajë artikuj ose faqe interneti të cilat mund ti lexoni më vonë, gjithashtu i pastron në këtë mënyrë janë më të lexueshme për ju. Sinkronizohet ndërmjet pajisjeve…

Presshttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.twentyfivesquares.press

I lehtë, minimalist, lundrim të thjeshtë.

News & Weatherhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.awnry.android.nawnry

Klon i aplikacionit Googles news & weather. Mund të shtoni kategori të kostumizuara sipas dëshirës.

Foto & Video

android-kam

MX Playerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad

Video player më i mirë?

Photo Editorhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.iudesk.android.photo.editor

Alternativë falas në vend të Photoshop.

Snapseedhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed

Një editor fotografish për tu provuar. (Më së shumti këto aplikacione po i vendos për të dhënë disa alternativa. Secili ka mënyrën e tij të punës dhe pritshmërinë nga një aplikacion i tillë.)

Cinemagramhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.cinemagram.main

Para se të kishim Vine ose Instagram ekzistonte Cinemagram. Në versionin origjinal mund të krijoheshin vetëm imazhe gif të thjeshta (ndaj emri), tashmë është një alternativë/konkurent i Vine i cili rrallë herë përmendet. Ka shumë më shumë opsione se aplikacione të tjera të ngjashme. Ja vlen të provohet.

Instagramhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android

Flickrhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.yahoo.mobile.client.android.flickr

Aplikacion interesant, më mirë se ato të palëve të treta të pakten. Shiko ose bej upload foto. Të gjitha opsionet bazilare që mund të presesh i gjen tek ky aplikacion.

Imgurhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.imgur.mobile

Aplikacioni zyrtar i Imgur. Fantastik për të ngarkuar imazhe në mënyrë të shpejtë dhe për të patur një URL për të shpërndarë në IRC apo në aplikacione IM. Mund të lundroni faqen kryesore të Imgur. Ka shërbim klientësh për llogaritë, etj.

Fotodanzhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.application.fotodanz

Krijoni cinemegifs. I keni parasysh ato imazhet gif ku çdo gjë është statike përveç një seksioni të veçantë që lëviz, me këtë aplikacion mund të krijoni një imazh të tillë.

Randohttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.ustwo.rando

Bëni një fotografi, dërgojeni, dhe merrni në këmbim një foto anonime nga dikush tjetër rreth e rrotull botës. Duke klikuar fotografinë tuaj ju tregohet se ku u dergua. Duke klikuar në foton që ju ka ardhur ju tregohet se nga është dërguar.

Muzikë

muzike_android

Shazamhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.shazam.android

Kliko për të kuptuar titullin dhe kush po këndon një këngë që dëgjoni në sfond.

TunesRemote+https://play.google.com/store/apps/details?id=org.tunesremote

Nëse përdorni iTunes, ky aplikacion do ju lejojë të kontrolloni iTunes në PC tuaj me anë të telefonit.

Spotifyhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.spotify.mobile.android.ui

Pandorahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.pandora.android

Radio interneti.

Last.fmhttps://play.google.com/store/apps/details?id=fm.last.android

Radio, suporton scrobbling (të dhëna mbi muzikën që po dëgjon).

Simple Last.fm Scrobblerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.adam.aslfms

Suporton vetëm scrobble (të dhëna muzikore në këtë rast), asgjë tjetër.

Shuttle Playerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=another.music.player

Player muzikor shumë i pastër/minimalist.

Poweramphttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.maxmpz.audioplayer

Një nga players më të mirë muzikor për Android.

Lojra

lojra_android

Blood Brothershttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobage.ww.a759.Blood_Brothers_Android

Puzzle & Dragonshttps://play.google.com/store/apps/details?id=jp.gungho.padEN

Triple Townhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.spryfox.tripletown

Miks ndërmjet ndërtim qyteti dhe lojë puzzle. Shumë e lezetshme.

Pixel Dungeonhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.watabou.pixeldungeon

Një lojë shumë argëtuese me sfida të njëpasnjëshme. Gjithmonë me modifikime të reja pasi është akoma në version beta.

Arcane Questhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.nex.xquestlite

Një version për mobile i lojës së vjetër Heroes Quest. Kjo është një klon i asaj loje. Një loje me stil klasik si ato që luhen me zara me, special cards, produkte, kurthe, thesare.

Dillo Hills 2https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.bigfuturemedia.DilloHills2

Një lojë multiplayer online 2D me gara. Pak a shumë si mario kart 2D, vetëm se këtu zbret nga kodrat për të rritur shpejtësinë.

Global Outbreakhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.redrobot.globaloutbreak

Një koncept i lezetshëm. Përdor GPS, duhet të ruash zonën tënde nga sulmet e zombie, duke përfituar armë të reja, aleatë dhe duke luftuar rreth e rrotull globit. Grafikë fantastike.

Magic Wingdomhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.playcreek.MagicWingdom

Vizatoni një linjë për të rrotulluar vezët në mënyrë që të kombinoni me vezë të tjera të ngjyrosura.

Myth Zumahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.catstudio.zuma1

Pixel Towershttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.thegreystudios.pixeltowers

Robotekhttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.hexage.robotek.hd

Sand!https://play.google.com/store/apps/details?id=com.singlecellsoftware.sand

SlamBotshttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.retrodreamer.Slambots.android.free

Fruit Ninjahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.halfbrick.fruitninja

Tiny Towerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobage.ww.a560.tinytower_android

Ndërtoni pallatet tuaja (të paktën online mundemi :P)

Nethackhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.tbd.NetHack

Temple Runhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.imangi.templerun

PITFALL!https://play.google.com/store/apps/details?id=com.activision.pitfall

Pak a shumë si Temple Run, por më interesante. Armiq, sekrete, e gjëra të tjera që e bëjnë këtë lojë pak më komplekse se Temple Run.

Blendokuhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.lonelyfew.blendoku

Dungeon Villagehttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.kairosoft.android.bouken_en

Jetpack Joyridehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.halfbrick.jetpackjoyride

Ju ofrohet një Jetpack. Fluturoni me të dhe evitoni raketat…

Simpsons: Tapped Outhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.game.simpsons4_na

Ndërtoni një Springfield virtual. vizitoni qytetet e miqve të tuaj…

Dotshttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.nerdyoctopus.gamedots

Lidhni pikat me njëra tjetrën, një lojë e thjshtë dhe e lezetshme…

Zëvëndësues për tastierën

tastiere_android

Swiftkeyhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey.phone.trial

Swypehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.nuance.swype.trial

Aplikacione të tjera

android-aplikacione

Helium Backuphttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup

Titanium Backuphttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.keramidas.TitaniumBackup

Dashclockhttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.nurik.roman.dashclock

AirDroidhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid&hl=en

Cerberus anti-thefthttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus

Any.dohttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.anydo&hl=en

Astro File Managerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.metago.astro&hl=en

Taskerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.android.taskerm

Wapediahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.taptu.wapedia.android&hl=en

PdaNethttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.pdanet&hl=en

Barcode Scannerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.zxing.client.android

AndChathttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.andchat

Unified Remotehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote

uTorrent Remotehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.utorrent.web

AppSaleshttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.tsapps.appsales

CBS Sportcasterhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.handmark.sportcaster

Android Intercomhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidintercom

Dashclock Custom Extensionhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.fleckdalm.dashclockcustomextension

Ju nevojitet aplikacioni Dashclock për këtë, linku ndodhet mësipër.

Clean Masterhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard

Pastron Cache në telefonin tuaj.

Disk Usagehttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.diskusage

Pamje vizuale të hapësirës që zënë aplikacionet në telefonin tuaj.

My App Sharerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.yschi.MyAppSharer

Dëshironi të dërgoni një aplikacion tek një pajisje tjetër? Me këtë ato mund të dërgohen ndërmjet mesazheve, Gmail, bluetooth, aplikacionit what’s app, facebook, Kod-QR, Dropbox etj. E vetmja gjë negative është se aplikacioni që dërgoni dhe instaloni nuk është i lidhur me llogarinë tuaj të google, ndaj nuk do keni lajmërime për axhiornimet. Por mund ti dërgoni pajisjes tjetër një link për dyqanin Play store, në këtë mënyrë mund të lidhet me llogarinë e tyre.

Recipe Searchhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.mufumbo.android.recipe.search

Ju nevojitet ndonjë recetë? Me më shumë se 150.000 receta nuk do keni nevojë për një libër… (nëse doni receta që vështirë të gjenden në këtë aplikacion atëherë vizitoni blogun e Enit :D. )

Satellite ARhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.agi.android.augmentedreality

Dëshironi të dini kur objekte me vlerë miliarda dollarë ndodhen sipër jush? Atëherë ky është aplikacioni që bën për ju. Duke përdorur augmented reality, drejtoni telefonin tuaj sipër dhe do shikoni objektet në fjalë (alienë?).

Simple Unrarhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.resonancelab.unrar

Splashtop 2https://play.google.com/store/apps/details?id=com.splashtop.remote.pad.v2

Bën stream në PC tuaj duke e kontrolluar atë në distancë.

PhoneSpyhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.me.phonespy&hl=en

Ju tregon kush po përdor telefonin tuaj kur ju e keni harruar diku dhe nuk jeni aty (nëse është pa fjalëkalim, ose jua kanë zbuluar atë..).

Nëse keni aplikacione të tjera që mendoni se ja vlejnë të shtohen në listë na i sygjeroni dhe do i marrim parasysh.

{ 3 comments… read them below or add one }

mbreti3gut October 30, 2013 at 9:28 am

Shume jane keto per tu shkarkuar ne nje pajisje te vetme 🙂

Reply

Luka December 22, 2013 at 6:29 pm

Artikull me vlere, te lumte Einar.

Reply

Bigu February 7, 2014 at 11:37 pm

shume faleminderit per artikullin ! nese eshte e mundur sa me shum ju lutem sepse ka shume pa kartikuj per android per shqiptaret !

Reply

Leave a Comment

Previous post: