October 2012

Post image for Tre ligjet e robotikës

Dr Isaac Asimov përshkruan tre ligjet e robotikës.

Ligji i parë: Një robot nuk mund të dëmtojë një qenie njerëzore, ose, nëpërmjet mosveprimit, të lejojë një qenie njerëzore të dëmtohet [lexo më shumë…]

Post image for Kinoditar nga 1945

Një kinoditar nga viti 1945 – ngjarjet i përkasin periudhës pas dorëzimit të Gjermanisë, por para disfatës së Japonisë [lexo më shumë…]

Post image for 60 sekonda aventurë në filozofi & ekonomi

Këto video humoristike nga The Open University shërbejnë si abetare hyrëse në filozofi dhe ekonomi. Fillimisht, bëhet fjalë për mësime 60 sekondëshe, por ata kur përfundon seria i kombinojnë në një video të vetme [lexo më shumë…]

Gjendja e Arinjve Polarë

Thumbnail image for Gjendja e Arinjve Polarë

Ka rreth 20,000 gjer në 25,000 arinj polarë në botë, dhe popullsia pritet të bjerë me 30 % gjatë tre gjeneratave të ardhshme

Lexo artikullin e plotë →