September 2012

Post image for Model interaktiv virtual anatomik

Shkencëtarët në Universitetin Gifu të Japonisë janë duke zhvilluar një model interaktiv virtual anatomik duke përdorur projektim harte dhe sensorë për të ofruar një vështrim të paparë më parë të trupit të njeriut [lexo më shumë…]

Post image for Vjeshta po afron.

Vera po ikën dhe po i lë vendin Vjeshtës. Plazhi tashmë dalë-ngadalë do boshatiset, çadrat do mbyllen, shazllonet do mbushin sërish bodrumet dhe e përditshmja do rikthehet në jetën tuaj. Nëse ju jeni si shumë të rinjë shqiptarë që jetojnë në Tiranë, mund të mendoni se nuk ka shumë për të bërë rreth e rrotull qytetit [lexo më shumë…]

Post image for Kujtimet e humbura

Paris, 2020.
Një çift i bukur, një qytet i mbi-ngopur me holograme dhe rrëke dixhitale.
Një kamera Polaroid.
E nesërmja nuk do të jetë njësoj [lexo më shumë…]

Kriptografia – kumar me sekretet

Thumbnail image for Kriptografia – kumar me sekretet

Një prezantim i lezetshëm mbi kriptografinë. Kjo seri episodesh shqyrton historinë e kriptografisë duke filluar nga perspektiva e një njeriu të shpellave mbi numrat dhe pjesëtueshmërinë

Lexo artikullin e plotë →

The XX eksperimentojnë me Internetin

Thumbnail image for The XX eksperimentojnë me Internetin

The XX, grupi britanik i rrymës Indie formuar në 2008 po bën një eksperiment me albumin e ri

Lexo artikullin e plotë →

Qëllimet – Kënaqësia e jetës

Qëllimet/synimet janë shumë të rëndësishme për kënaqësinë ndaj jetës.

Lexo artikullin e plotë →

Shpërthim masiv në sipërfaqen diellore

Thumbnail image for Shpërthim masiv në sipërfaqen diellore

NASA më datë 31 Gusht 2012 ka filmuar një shpërthim në sipërfaqen diellore. Shpërthimi në fjalë nuk ka patur si drejtim planetin tonë, por sdq ka patur ndikime në fushën magnetike dhe si pasojë janë vënë re

Lexo artikullin e plotë →