August 2012

Post image for Shkrim e këndim – një hartë botërore

Një hartë e përqindjes së lexueshmërisë botërore. Detajet mund ti lexoni tek raporti i 2011 postuar nga Kombet e Bashkuara [lexo më shumë…]

Post image for Reflektim

Si pasojë, vizioni i tij mbi jetën forcon më shumë besimin se kënaqësia ndërmjet vetë-pranimit triumfon mbi aprovimin shoqëror [lexo më shumë…]

Post image for Trupat Olimpikë

Një infografik interesant nga NPR (Radio Publike Kombetare) amerikane që eksploron trupin e atletëve olimpikë dhe mënyrat se si ata kanë ndryshuar [lexo më shumë…]

Jeta pas Zogut dhe histori të tjera

Thumbnail image for Jeta pas Zogut dhe histori të tjera

“JETA PAS ZOGUT dhe histori të tjera” është një projekt në punë e sipër i cili premton të sjellë në dritë një rrjetë historish

Lexo artikullin e plotë →

Qyteti i rrënojave

Thumbnail image for Qyteti i rrënojave

“Qyteti i rrënojave” është rindërtimi i parë digjital në botë i një qyteti shkatërruar gjatë Luftës së Dytë Botërore

Lexo artikullin e plotë →

Mrekullitë e Universit – Titani

Thumbnail image for Mrekullitë e Universit – Titani

“… Si një tokë primitive në ngrirje të thellë”. Brian Cox përshkruan mrekullinë e tij të preferuar të universit, Titanin, hënën e Saturni-t

Lexo artikullin e plotë →

Si të vraponi

Thumbnail image for Si të vraponi

Profesori i biologjisë evolutive në Harvard, Daniel Lieberman, jep pesë këshilla se si mund të vraponi në distanca të gjata dhe pa u dëmtuar

Lexo artikullin e plotë →

Usain Bolt kundër të gjithë kampionëve të 100 metrave, 1896 – 2012

Thumbnail image for Usain Bolt kundër të gjithë kampionëve të 100 metrave, 1896 – 2012

Në këtë video krahasohen të gjithë fituesit e garës së 100 metrave. Infografiku origjinal është krijuar nga NewYork Times dhe krahasimi fillon nga fituesi i 100 metrave në olimpiadën e 1986

Lexo artikullin e plotë →

Zbarkimi në planetin Mars

Thumbnail image for Zbarkimi në planetin Mars

Për ata që nuk e ndoqën dot live zbarkimin në Mars të roverit të NASA Curiosity mund ta ndiqni në këtë video të ngarkuar në YouTube

Lexo artikullin e plotë →