July 2012

Post image for Jemi të gjithë të lidhur

Çfarë kemi të përbashkët me kafshët e egra? Çfarë ndajmë me natyrën dhe peizazhet e Tokës tonë? [lexo më shumë…]

Post image for Si funksionojnë Turbinat e Erës

Në këtë video shpjegohet në mënyrë të thjeshtë se si funksionon Turbina e Erës për të prodhuar energji elektrike të pastër [lexo më shumë…]

Post image for Kërcënime të reja në infrastrukturën e Internetit

Në këtë fjalim të mbajtur në Mars të 2012 në konferencën e RSA, Bruce Schneier, një ekspert sigurie amerikan [lexo më shumë…]

Si krijohen kartat e kreditit

Thumbnail image for Si krijohen kartat e kreditit

Në këtë video tregohen të gjitha hapat se si prodhohen dhe funksionojnë Kartat e Kreditit, gjithashtu edhe masat e sigurisë që një Kartë Krediti ka

Lexo artikullin e plotë →

Teknologjia e fundit – Qershor 2012

Thumbnail image for Teknologjia e fundit – Qershor 2012

Kjo është një rubrikë e re që do sjellë progresin, mujor, teknologjik. Me një prezantim të shkurtër dhe me anë të linkeve do ju mbajmë në dijeni me teknologjinë e fundit dhe hapat e saj

Lexo artikullin e plotë →

Si funksionon Interneti?

Thumbnail image for Si funksionon Interneti?

Në videon mëposhtë World Science Festival na jep një shpjegim të thjeshtë dhe të kuptueshëm se si funksionon Interneti. Si, paketat e të dhënave, lundrojnë nëpër cirkuitet

Lexo artikullin e plotë →

Dubai 3.0

Thumbnail image for Dubai 3.0

Për këtë video timelapse të Dubait autorit i janë dashur 20,000 fotografi të bëra në një periudhë 3 javore në maj të 2012

Lexo artikullin e plotë →

Hartat e vjetra të botës

Thumbnail image for Hartat e vjetra të botës

Pamje të botës nga Epoka e Hekurit deri në periudhën e zbulimeve të gjeografisë moderne

Lexo artikullin e plotë →

Foto te mahnitshme shkencore 2012

Thumbnail image for Foto te mahnitshme shkencore 2012

Një kolazh interesant fotografish shkencore nga koleksioni Wellcome Image Awards 2012. Imazhi i mësipërm është një mikrofotografi e nyjeve lidhëse nga gjuri i njeriut, komplekse dhe mbresëlënëse

Lexo artikullin e plotë →

Isle Of Man TT, gara më e çmendur e motorrave

Thumbnail image for Isle Of Man TT, gara më e çmendur e motorrave

Afërsisht 320 – 330 km/h është shpejtësia që arrihet në këtë garë. Mjafton të shikohet video për të kuptuar që kjo është, pa frikë, gara më e rrezikshme në botë

Lexo artikullin e plotë →