June 2012

Post image for Malet Shkembore Kanadeze

Realizimi i këtij filmi të shkurtër i ka marrë krijuesit, Preston Kanak, një javë të tërë. Filmimet janë bërë në vende të ndryshme përmes Alberta dhe British Columbia [lexo më shumë…]

Post image for Pinguinet

Pinguinet Perandorë luftojnë çdo ditë për mbijetesën kundër orkave, luanëve të detit & fokave leopard. Nuk mund të fluturojnë por kanë aftësinë të bëjnë shkëputje ajrore, një strategji efikase e cila ju lejon të mbijetojnë dhe të evitojnë gjahtarët e tyre (natyrore) [lexo më shumë…]

Post image for Ky eshte planeti yne

Një video e lezetshme e planetit Tokë (një nga të fundit) siç shikohet nga Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar. Video të tilla janë gjithmonë të mahnitshme sidomos kur [lexo më shumë…]

Fituesit e konkursit te videove me te bukura ne Vimeo

Thumbnail image for Fituesit e konkursit te videove me te bukura ne Vimeo

Të gjithë fituesit nga konkursi i dytë mbajtur nga platforma e videove online Vimeo. Mos i humbisni, videot janë interesante

Lexo artikullin e plotë →

Te kesh pronesine e fjaleve te tua

Thumbnail image for Te kesh pronesine e fjaleve te tua

Jo vetëm fjalët, por është e rëndësishme që të mendohet për të gjitha objektet digjitale të jetës së përditshme. Gjithçka po lëviz në drejtim të kompanive në emër të lehtësisë

Lexo artikullin e plotë →

Pse Plutoni nuk klasifikohet me si planet?

C.P. Grey jep një shpjegim të shkurtër në formë të animuar, me pak histori dhe shumë informacion në lidhje me shkallën dhe marrëdhëniet e llojeve të planetëve (dhe objekte të tjera) në sistemin tonë diellor. Plutoni tani klasifikohet si planet xhuxh.

Lexo artikullin e plotë →

Bukuria e fshehur e pjalmimit

Bukuria e fshehur e pjalmimit është një video e shkurtër marrë nga një fjalim i TED 2011 dhënë nga Louie Schwartzberg. Video është me të vërtetë mbresëlënëse dhe na tregon se si vallëzimi joshës ndermjet luleve dhe pjalmuesve shërben si gur themeli për jetën në tokë.

Lexo artikullin e plotë →