February 2012

Post image for Cfare eshte Biologjia Sintetike?

Biologjia sintetike është një fushë e re e kërkimit biologjik dhe teknologjik e cila kombinon shkencën dhe inxhinierinë së bashku. Një prezantim hyrës në shqip mund ta lexoni [lexo më shumë…]

Post image for Si te Ndaloni Google te mos Regjistroje Historine Tuaj te Kerkimit Para se te Hyje ne Fuqi Politika e Re e Privatesise

Më 1 Mars, Google do të aktivizojë politikën e re, të modifikuar, të privatësisë, e cila do të ndikojë në të dhënat që deri tani Google ka mbledhur mbi përdoruesit para datës 1 Mars si dhe të dhënat që do të [lexo më shumë…]

Post image for Shkalla e Universit 2

Para disa viteve doli animacioni i parë Shkalla e Universit ndërtuar nga studio primaxstudio dhe postuar tek blogu funkyfish. Tani vjen versioni i dytë i këtij animacioni, i zgjeruar [lexo më shumë…]

Zhvillimet e fundit mbi ACTA!

Thumbnail image for Zhvillimet e fundit mbi ACTA!

TechDirt raporton se gjatë ditëve të fundit protestat në Poloni kanë sjellë në ndryshimin momental të mendimit të qeverisë Polake mbi ACTA duke ndaluar ecjen e saj

Lexo artikullin e plotë →