January 2012

Post image for Google Real-Time Insight Finder

Në videon mëposhtë do vini re se si funksionon, dhe do mësoni edhe si ta përdorni, mundësia e re ofruar nga Google, Google’s Real-Time Insight Finder, vegël e cila ju ndihmon nëse dëshironi të keni informacione [lexo më shumë…]

Post image for Sot u firmos nga ana e Bashkimit Europian ne Tokio ACTA, Marreveshja Tregtare Kundra Falsifikimit

Sot në Tokio, BE dhe 22 shtetet anëtare të saj, zyrtarisht nënshkruan ACTA, Marrëveshjen e Tregtisë Kundra Falsifikimit. Lëvizja globale e qytetarëve të organizuar për të kundërshtuar SOPA dhe PIPA tani ka një objektiv të ri dhe duhet të përqëndrohet në mposhtjen e ACTA, e cila ka ndikim global [lexo më shumë…]

Post image for Cfare ndikimi pati greva e 18 janarit! Nje permbledhje.

Dje me datë 18 janar 2012 Interneti mori pjesë në një grevë, (iniciativë e reddit), duke bllokuar hyrjen dhe shërbimet tek faqet pjesëmarrëse, në protestë të projektligjeve të propozuara në kongresin amerikan, SOPA dhe PIPA [lexo më shumë…]

Interneti ne greve! Stop SOPA & PIPA.

Thumbnail image for Interneti ne greve! Stop SOPA & PIPA.

Të mërkurën, më 18 janar, një pjesë e konsiderueshme e internetit mori pjesë në grevën (e cila po vazhdon edhe në këto momente) për të protestuar legjislacionin që është propozuar para Kongresit Amerikan. Nëse projekt-ligji, i njohur si “Stop Online Piracy Act” do aprovohet ai do ketë një ndikim te madh në përdorimin e internetit […]

Lexo artikullin e plotë →

Rrjeti

Thumbnail image for Rrjeti

Teknologjia e Informacionit tashmë është një prezencë konstante në jetën tonë. Për të kuptuar se çfarë fshihet pas këtij bashkëveprimi me rrjetin na vijnë në ndihmë pamjet vizuale të cilat na shpjegojnë prapaskenat

Lexo artikullin e plotë →