December 2011

Post image for Cfare do sjelle SOPA? Lexoni eksperiencen Daneze!

Para 7 vjetësh Danimarka aprovoi filtrin kundra pornografisë së fëmijëve. Njerëz të ndryshëm thanë që kjo ishte një ide e keqe, por përgjigjia ishte se këta kundërshtues ishin thjesht pedofilë, ose njerëz që po tentonin të ndihmonin pedofilët. Njerëz të tjerë mëshuan mbi faktin që kjo ishte kundra kushtetutës, e cila në fakt ishte [lexo më shumë…]

Post image for Te fotografosh driten

Hulumtues të MIT kanë krijuar një sistem të ri imazhi i cili mund të arrijë të ruajë të dhëna vizuale në sasinë e një trilion ekspozimeve në sekondë. Bëhet fjalë për një shpejtësi të mjaftueshme për të krijuar një video me lëvizje të ngadaltë slow-motion të një hovi të dritës [lexo më shumë…]

Post image for Rrymat Oqeanike ne nje model kompjuterik

Ky vizualizim tregon rrymat oqeanike të sipërfaqes ujore rreth e rrotull tokës për periudhen Qershori 2005 – Dhjetor 2007.

Gjatë videos nuk janë përfshirë komente apo shpjegime mbi çfarë po ndodh, qëllimi ishte përdorimi i të dhënave për të krijuar një eksperiencë të thjeshtë dhe njëkohësisht të fortë [lexo më shumë…]