September 2011

Post image for Diçka qe duhet te dini mbi Javascript

Historia e javascript

Ka shumë histori online por kjo këtu ndoshta e shpjegon më këndshëm se çdo tjetër

– Ekziston një gjuhë programimi që quhet Javascript.

– Ekziston një gjuhë programimi që quhet Java.

– Ekziston një interpretues (‘diçka që ekzekuton kodin’) për gjuhën e programimit Javascript ndërtuar brenda shumicës së lundruesve të internetit (browsers).

– Këto dy gjuhe programimi nuk kanë të bëjnë pothuajse fare me njëra tjetrën.

Kohë më parë, na ishte një kompani e cila quhej Sun që kishte shpikur një gjuhë programimi të cilës [lexo më shumë…]

Post image for Krijoni Kode QR dhe BarCode qe deshironi ne menyre te thjeshte

Wolfram Alpha është një motor kërkimi për të gjitha llojet e informacioneve, duke përfshirë informacione statistikore, të dhëna social-ekonomike, matematikore, shkencore [lexo më shumë…]