March 2011

Festo Smartbird

Festo Smartbird

SmartBird është rezultati i një projekti inovativ fluturimi. Cilësitë aerodinamike dhe lëvizshmëria ekstreme e tij janë risia që ky projekt sjell [lexo më shumë…]

Post image for Koncentrat Nga Interneti #2

Ky është një vazhdim i rubrikës Koncentrat Nga Interneti! Sot do ju prezantojmë me disa faqe të reja (besoj për shumicën nga ju) të cilat janë mjaft të nevojshme dhe besoj që do përmirësojnë sadopak qëndrimin/eksperiencën tuaj në internet [lexo më shumë…]

Post image for Si teknologjia vjen ne ndihme kunder katastrofave natyrore! Rasti konkret Termeti ne Japoni

Ajo që teknologjia mund të bëjë është e mahnitshme! Nuk mendohet vetëm për fitimet por edhe për sensibilizimin e njerëzimit.

Në duart e duhura ka një fuqi marramendëse. Rasti konkret është tërmeti i fundit në Japoni dhe gjigandi Google po kontribuon në mënyrën e tij, ashtu si në rastin e fundit [lexo më shumë…]

Objekte te famshme nga filmat klasike

Thumbnail image for Objekte te famshme nga filmat klasike

Të gjithë besoj keni lozur më parë lojën e filmave! Një lojë e thjeshtë. Mbaj mend që këtë lojë e luanim në shkollë të mesme në orar mësimi 😛 Vendosen gërmat e plota të filmit në një letër dhe

Lexo artikullin e plotë →

TEDxPrishtina nje konference shume ide

Thumbnail image for TEDxPrishtina nje konference shume ide

Pak histori mbi TED: TED është një organizatë jofitimprurëse dedikuar Ideve të Vlefshme për tu Shpërndarë! Filloi si një konferencë 4-ditore në Kaliforni 25 vjet më parë. Me kalimin e kohës është rritur dhe ka arritur që të implementojë shumë nga ato ide me iniciativa të ndryshme

Lexo artikullin e plotë →

Editor i nje faqeje interneti? Mund te ndiqesh penalisht!

Thumbnail image for Editor i nje faqeje interneti? Mund te ndiqesh penalisht!

European Journal of International Law publikoi, në një faqe interneti partnere (affiliate), një vlerësim (review) të një libri

Lexo artikullin e plotë →