February 2011

Post image for Truke te ndryshme per Facebook

Për një periudhë shtatë vjeçare Facebook ka arritur tek rreth 600 milionë anëtarë dhe ky numër vazhdon të rritet. Krijuesit e tij janë duke bërë vazhdimisht ndryshime në këtë faqe duke shtuar dhe modifikuar opsione të ndryshme të tij [lexo më shumë…]

Realiteti i Shtuar

Realiteti i shtuar është mbivendosja e niveleve të ndryshme informuese (elementë virtuale dhe të dhëna multimediale, data gjeolokale etj) në eksperiencën e të përditshmes [lexo më shumë…]

Post image for Open Signal Maps, shikoni rrjetet pa fjalekalime

Open Signal Maps përdor celularët smartphone si testues, duke seleksionuar vendndodhjen e antenave të celulareve dhe fuqinë e tyre [lexo më shumë…]

Sistemi diellor, planetet dhe orbita e tyre!

Thumbnail image for Sistemi diellor, planetet dhe orbita e tyre!

Tani kemi mundësinë të shikojmë sistemin tonë diellor dhe lëvizjen e planetëve direkt nga kompjuteri ynë. Mund të zgjidhni si sistemin Copernician heliocentrik (dielli në qendër) ose atë Tychonian gjeocentrik (toka në qendër)

Lexo artikullin e plotë →