February 2010

Gjendja e Internetit

Gjendja e Internetit

Trafiku në Internet po rritet me një shpejtësi të madhe, gati po dyfishohet çdo vit duke llogaritur të dhënat nga viti 1997.

Një video shumë interesante rreth gjëndjes aktuale të internetit është bërë nga Jesse Thomas [lexo më shumë…]

Google

Google

Sipas Pingdom, Shifrat e Google janë marramëndëse! Vizitorët ditorë të tij janë 620 milionë (ja kalojnë blogut tonë me 20 milionë 😛 ), sasia e informacionit ditor llogaritet tek 20 Petabyte, pak më pak se 20.000 punëtorë në të gjithë botën [lexo më shumë…]

Historia e Internetit

Historia e Internetit

Sot do ju sjellim dhjetëvjeçarin e dytë 1979 – 1989! Do vazhdojmë sërish me momentet kulminante në historinë e Internetit për këtë dhjetëvjeçar. Ky është artikulli i dytë i një serie të përbërë nga katër artikuj në total. [lexo më shumë…]

JooJoo duket e lezetshme!

JooJoo përdor një sistem operativ të ndërtuar nga Fusion Garage dhe koha e ndezjes është llogaritur të jetë 9 sekonda. Eshtë i shpejtë dhe sapo hapet nga HomePage dërgon përdoruesin direkt tek shërbimet që ai mund të përdorë

Lexo artikullin e plotë →

Historia e internetit 1969-1979

Ky artikull ju drejtohet personave të cilët kanë kaluar një kohë të konsiderueshme në internet. Me gjithë kohën që mund të keni kaluar sidoqoftë janë të paktë personat të cilët janë në dijeni

Lexo artikullin e plotë →

Rritni shpejtesine e faqes tuaj ne WordPress

Kohët e fundit kemi dëgjuar lajme të ndryshme që Google do vendosë shpejtësinë e hapjes së faqes si një faktor në algoritmin e tij për renditjen në motorrin e kërkimit dhe gjithashtu në PageRank. Fillimisht për të arritur këtë gje kërkova

Lexo artikullin e plotë →

YouTube me pamje te re Minimaliste! Doni ta provoni?

Gjatë javës së kaluar, YouTube në mënyrë graduale ka aktivizuar versionin e ri të faqes së saj tek disa testues Beta. Pamja e re vjen me një përqëndrim më të madh tek video që shikohet, me një buton “like” dhe “dislike”

Lexo artikullin e plotë →

Shqisa e gjashte, teknologjia e se ardhmes!

Prinav Mistry, shpjegon në këtë fjalim, bashkëpunimin e botës fizike me atë të të dhënave, duke përfshirë një hetim më në thellësi të shpikjes së tij SixthSense

Lexo artikullin e plotë →

Shikoni serialet Amerikane Online

Ekzistojnë shumë faqe të ndryshme interneti të cilat të lejojnë të shikoni VideoKlipe të serialeve të ndryshme Amerikane. Ndonjëhere bëhet fjalë për klipe të shkurtra ndonjëherë për episode të plota

Lexo artikullin e plotë →

Shkurtoni linket duke perdorur goo.gl

Për ata që nuk e dinë akoma çfarë është një shërbim shkurtimi URL: Një shërbim i tillë transformon adresat e gjata të internetit në linke të shkurtra, me pak karaktere, duke e kthyer atë në një link i cili është më i lehtë të ndahet me miqtë tuaj, të dërgohet në twitter

Lexo artikullin e plotë →