January 2010

Flash Cookies

Flash Cookies

Po, Flashi ka ekuivalentin e saj të “cookies”, gjithashtu të vështirë për tu eliminuar!

Ndryshe nga “cookies” tradicionale të browserave, cookie-t e Flash janë pak a shumë të panjohura nga përdoruesit e web-it dhe [lexo më shumë…]

Mbroni llogarinë e Twitterit

Gjatë 2009, kemi parë shpeshherë “balenën” e Twitter 🙂 dhe sulme të herë pas hershme na kanë detyruar të qëndrojmë jashtë llogarisë tonë. Në parashikimet e 2010 McAfee ka raportuar që rrjete sociale si Twitter dhe aplikacionet nga palë të treta [lexo më shumë…]

Super MP3 Download është një program i mrekullueshëm (për windows) i cili ju lejon të bëni atë që dëshironi më shumë. Të shkarkoni MP3 falas. Mund të gjeni TOP 100 hitet këtu [lexo më shumë…]

Ja si Google ndryshon Boten!

E mbani mend ku ishit diten kur doli Facebook? Po Google, si motorr kërkimi? Teknologji të tilla të afta të ndërrojnë kulturën njerëzore, gati asnjëherë nuk njihen që nga momenti që ofrohen. Duken jo të rëndësishme fillimisht, por më vonë gjejmë veten tonë të varur çdo ditë nga këto shërbime

Lexo artikullin e plotë →

Google street view takon videon!

Fantastike, me sa duket filmimi është bërë nga 4 kamera në 4 drejtime të ndryshme, të cilat ndodhen brënda një sfere “flash”

Lexo artikullin e plotë →

Nje udhezim per hapat e pare ne Twitter

Në përdorimin e internetit nga bota virtuale shqiptare kemi vënë re që Facebook zë vendin e parë për social networks, ajo që ne duam të arrijmë me anë të këtij artikulli është “sygjerimi nga ana jonë për një network tjeter”

Lexo artikullin e plotë →

Krijuesi i 4chan do flase tek TED

Christopher “moot” Poole, krijuesi i forumit online 4chan, më 11 shkurt 2010 do flasë tek konferenca e TED, mbledhja e elitës së mendimtarëve

Lexo artikullin e plotë →

Muzike miks

Thumbnail image for Muzike miks

1) Uproot Andy – Diesel Umusic Radio Këtu keni një miks 1 orë të gjatë, bërë nga Andy Gillis për radion londineze Diesel U: Music Radio. Soca, Dancehall, Merengue, Bullerengue, Coupe Decale, Zouglou, Funana, Punta, Dubstep, janë rrymat përbërëse të këtij miksi

Lexo artikullin e plotë →

Mini Cooper dhe Marketingu

Një reklamë nga Mini cooper tregon kreativitetin dhe fantazinë e përgjegjësve të marketingut

Lexo artikullin e plotë →

Weblog Award 2009 anullohet!

Resurset e nevojshme për të përballuar votimin masiv të 2008 nuk kanë mjaftuar. Serverat dhe bandwith i nevojshëm për të hapur votimin për 2009 me sa duket kërkojnë javë të tëra për tu vënë në dispozicion të votuesve

Lexo artikullin e plotë →