December 2009

Dhjetevjeçari digjitalNëse do ndalonim të mendonim për ndryshimet që kanë ndodhur në vitet nga 2000-2009 do vinim re që ky do quhej “Dhjetëvjeçari digjital”. Në këtë periudhë kohore është kaluar nga një sasi prej 300 milionësh në 1.7 miliardë përdoruesish të internetit [lexo më shumë…]

Username & Password :)Të memorizosh fjalëkalimet është diçka e vështirë, nëse jeni një përdorues i internetit atëhere padyshim keni një mori fjalëkalimesh në trurin tuaj, ose më keq akoma 1 fjalëkalim të vetëm që e përdorni në çdo faqe [lexo më shumë…]

History of the Internet from Melih Bilgil on Vimeo.

Një video shumë e bukur e cila shpjegon lindjen e internetit dhe evolucionin gjer në kohët tona [lexo më shumë…]

Pse duhet respektuar kenga S.M.B.U e The Prodigy!

Pasi të shikoni videon e mësipërme do kuptoni se sa punë dhe talent qëndron pas kësaj kënge

Lexo artikullin e plotë →

Microsoft thyen patenten e programeve, Word jashte tregut!

Një gjykatë Federale Apeli ka nxjerrë një vendim i cili ndalon shitjen e programit të famshëm Word nga Microsofti. Ky vendim i gjykatës do jetë efektiv nga 11 Janari

Lexo artikullin e plotë →

Fuqia e Facebook!

Fushata e bërë në Facebook për të kaluar vëndin e parë në klasifikimin e Britanisë së Madhe për hitet “single”

Lexo artikullin e plotë →

E ardhmja e revistave, pjesa e II

Publikuesit Bonnier & Berg, një kompani design-i nga Londra, kanë punuar kohët e fundit në një prototip të një reviste digjitale të quajtur Mag+

Lexo artikullin e plotë →

Spotify, pas skenave

Një milion të rregjistruar në Britaninë e Madhe dhe me një ritëm prej 40 mijë rregjistruesish ditor. Këto janë disa shifra tepër interesante që Spotify ka publikuar para disa kohësh

Lexo artikullin e plotë →

Netbook me i vogel dhe ekonomik ne treg, vetem 99$

CHERRYPAL, kompania e cila solli në treg kompjuterat më të “gjelbër” në botë, ka deklaruar se ka lëshuar zyrtarisht kompjuterin netbook më të lirë në treg, vetëm 99$, i quajtur

Lexo artikullin e plotë →

Multitouch e vjetra! Gesture computing e ardhmja?

Thumbnail image for Multitouch e vjetra! Gesture computing e ardhmja?

Të gjithë e kemi parë filmin Minority Report dhe pse jo kemi mbetur të mahnitur nga skenat ku aktori kryesor Tom Cruise lëvizte në ekranet kompjuterike me një lehtësi të pa imagjinuar, me një të ashtuquajtur “Gesture Computing”

Lexo artikullin e plotë →