November 2009

Laser keyboard

Laser keyboard

Shpeshherë mund të kemi nevojë për karakteret speciale siç janë, ½ ÷ © ¥ apo ¢. Apo ato që janë akoma më të nevojshme për gjuhën e shkruar shqipe si Ç, ç, Ë, ë. [lexo më shumë…]

Facebook

Facebook

Mekanizmi pas këtij sulmi, i cili filloi të shpërndahej tek përdoruesit e Facebook me një link i cili të adresonte tek një adresë pornografike, kishte mundësi të krijonte më shumë dëme se sa thjesht nje situatë të pakëndshme të momentit [lexo më shumë…]

new-speedy-google-eklipsi

Ata vazhdojnë të përshpejtojnë Web-in, duke konsideruar një nga ndërlidhjet më basë: komunikimi ndërmjet Server-it Web dhe Browser-it. [lexo më shumë…]

Google leshon gjuhen e re te programimit

Google sapo lëshoi gjuhën e re të programimit të quajtur Go. Go ka qëllimin të ofrojë një suport “built-in” për proçeset konkuruese

Lexo artikullin e plotë →

Google blen AdMob

Google sot ka lajmëruar firmosjen e një marrëveshje për të blerë AdMob, provider teknologjie i reklamave për celularët

Lexo artikullin e plotë →

Open Office me nje mouse te ri!

Komuniteti open source i OpenOffice.org ka ndërtuar mouse e vet. Ai ka 18 butona. Me sa duket nuk është një shaka.

Lexo artikullin e plotë →

Zevendesues potencial i Letres se shkruar!

Thumbnail image for Zevendesues potencial i Letres se shkruar!

Disa foto janë të vlefshme sa mijëra fjalë. Imazhet e Que,Produktit të Plastic Logic mund të kursejnë këto mijëra fjalë

Lexo artikullin e plotë →

Pse funksionoi Wikipedia?

Arsyeja nuk ishte se programuesit e saj ishin aq largpamës që software që ata përdornin do zgjidhte të gjithë problemet. Gjithashtu nuk ishte për arsyen se njerëzit që qëndronin pas saj kishin vendosur rregulla strikte në mënyrë që të evitonin sjelljet e paduhura. Kjo gjë dihet pasi Wikipedia në fillimet e saj nuk kishte programues […]

Lexo artikullin e plotë →