May 2009

Post image for Versioni Alpha i Browser-it Google Chrome për Linux

Skuadra e cila po zhvillonte versionin Open-Source të browser-it të Google për Linux ka lëshuar versionin Alpha të browser-it më të ri në Web. [lexo më shumë…]

Post image for Bing Vs Google

Në artikullin e mëparshëm ju lajmëruam për motorin e ri të Microsoft-it, tani do mundohemi të ju bëjmë një prezantim në një mënyrë më të detajuar, për këtë shërbim të ri. Krahasimi është bërë me kolosin e kërkimeve i cili mban vendin e parë në këtë moment që është Google [lexo më shumë…]

drivermax-windows-eklipsi-logo Në këtë tutorial do ju tregojmë hap pas hapi se si të ruani të gjithë driver-at e kompjuterit tuaj, dhe pasi të bëni ri-formatim ti vendosni sërish.

Rëndësia e ruajtjes së driver-ave qëndron pasi në shumë raste [lexo më shumë…]

Trafik ne blogun tuaj

Thumbnail image for Trafik ne blogun tuaj

Ping është një mekanizëm me anë të cilit një blog lajmëron një server që përmbajtja e tij është azhurnuar apo artikujt janë shtuar. Sinjali gjithashtu mund të dërgohet në disa server-a që pranojnë Ping dhe më pas krijohet një listë me artikujt e rinj nga blog-e të ndryshme

Lexo artikullin e plotë →

Phishing ne Facebook kini kujdes, picoband.be

Thumbnail image for Phishing ne Facebook kini kujdes, picoband.be

Sot në inbox të gmail më kishte ardhur një mesazh nga një nga miqtë që kam në Facebook, e di që nuk është nisur me qëllim, por me sa duket personi në fjalë ka rënë pre e këtyre mashtrimeve dhe egziston mundësia e lartë që dikush të ketë në dispozicion të dhënat e profilit të […]

Lexo artikullin e plotë →

200 milione dollare per Facebook

Një Grup Rus, Digital Sky Technologies, ka ofruar të investojë me një shumë prej 200 milionë $ në Facebook Inc. Nuk është akoma e qartë nëse Facebook ka pranuar apo jo ofertën, megjithëse kompania në fjalë kohët e fundit ka patur bisedime me firma të ndryshme rreth një mundësie për tu zgjeruar akoma më shumë

Lexo artikullin e plotë →

Motorri i ri i kerkimit te Microsoftit, javen e ardhshme

Javën e ardhshme Microsoft Corp. pritet të vërë në dispozicion të përdoruesve një version të ri të motorit të tij të kërkimit, me një rinovim të tij për të kundërshtuar Google Inc.

Lexo artikullin e plotë →

Nje virus i ri ne horizont, Sophos lajmeron

Programi JSRedir-R, njohur me emrin Gumblar, mund të përdoret nga kriminelët e hapësirës virtuale për të seleksionuar informacione sensibël të përdoruesve dhe gjithashtu për vjedhje të identitetit të këtyre të fundit.

Lexo artikullin e plotë →

Mburoja e zerit. Stop pergjimi!

Siguria e bisedave telefonike tanimë është realitet me anë të “mburojës së zërit” – “sound shield”. Joe Paradiso dhe Yasuhiro Ono, inxhinierë të MIT (Massachusetts Institute of Technology), në propozimin e

Lexo artikullin e plotë →

USB nga origjina deri te USB 3.0 (te gjitha karakteristikat dhe specifikat teknike)

USB USB ose Universal Serial Bus është një standard i komunikimit serial që ju lejon të lidhni disa pajisje në një kompjuter. Ajo është projektuar për të lejuar lidhjen e shume pajisjeve duke përdorur një ndër-faqe të vetme të standartizuar,

Lexo artikullin e plotë →